fredag 4. mai 2012

Bokbloggturnéen: Leo og Mei av Synne Lea

Da var det min tur til å skrive om boken Leo og Mei i forbindelse med bokbloggturnéen. I går var det Ingaplinga som skrev om boken, i morgen er det Ellens Oase.Leo sitter stille i natta og lytter etter skrittene mine. For det er bare jeg som kan slippe ham ut. Jeg løper for at mørket ikke skal merke meg. Jeg hvisker at gata må være kort for å komme over.
   Jeg er Mei. Jeg har aldri funnet ut hvordan jeg skal se om noen er snille eller slemme.
   Leos kjeller er full av natt. I hjørnet av natta sitter han og venter.

Noen ganger får man sjansen til å lese en unik perle, og takket være at jeg våget å melde meg opp på denne boken, så har jeg fått oppleve det. Utrolig nok var dette sistevalget mitt, over bøker for denne turneen! Gudskjelov for at jeg slang den med i siste liten, siden jeg tenkte at den hørtes jo anderledes ut...

Dette er en bok som sier det meste mellom linjene, som er skrevet så utrolig vakkert og som tvinger deg til å lese hver eneste linje. Hvis du vil lese en bok hvor du vil bli fortalt alt direkte og ikke liker å la tankene arbeide, så er det ikke sikkert dette er boken for deg. Men allikevel, hvis du vet at her ligger det mye som ikke sies direkte så vil jeg påstå at du bør ta sjansen.

Boken handler om vennskapet mellom barna Leo og Mei. De er naboer. Leo har et ben som er litt kortere enn det andre. Mei elsker å løpe, spesielt i bakker. Mei klarer ikke helt å se forskjellen på hvem som er snille eller slemme, men hun merker at noe ikke helt stemmer med Leos far. Før Mei legger seg må hun sjekke om lyset på Leos rom står på. Gjør det ikke det, må hun snike seg ut for å slippe Leo ut av kjelleren. Hun er lyset og morgenen for Leo, slik at Leo kan forsvinne i mørket.

Her er det såre temaer som er skrevet om på en unik og poetisk måte. Boken omhandler omsorgssvikt fra et utenforståendes barns synspunkt. Du blir aldri fortalt noe klart, men du kjenner på ubehaget til ei jente som ikke skjønner helt hva som skjer, men som merker at noe ikke er helt som det burde være.

Denne boken havnet rett på listen over mine favorittbøker. Selv om temaet er tøft, ligger historien som en varm og god klump rundt hjertet mitt, og der kommer den til å forbli.

Tørre fakta:
Utgitt: 2012
Forlag: Cappelen Damm
Illustrasjoner: Stian Hole
Sideantall: 183 sider (innbundet)
ISBN:978-82-02-37726-7
Kilder: Anmeldereksemplar fra Cappelen Damm

5 kommentarer:

 1. Jeg er SÅÅÅ enig med deg!

  Ellen

  SvarSlett
 2. Så fin omtale:) Likte boken jeg også:) Ha en fin helg!:)

  SvarSlett
 3. Denne fikk jeg utrolig lyst til å lese! Takk for flott omtale! :)

  SvarSlett
 4. Denne har jeg på listen min og tusen takk for påminnelsen:-) Flott omtale!

  SvarSlett
 5. En nydelig omtale av en sterk og tror jeg; viktig bok. Tidligere var det Tor Fretheim vi anbefalte til barn som kunne ha behov om å få snakke. Men jeg tror denne er en vel så god bok til akkurat det.

  SvarSlett

Populære innlegg