lørdag 9. juli 2011

Miniutfordring #7 - Lesemaraton

Ny utfordring! Dette er gøy! Denne gangen er det Karin fra En verden full av bøker som står bak følgende utfordring:
Hvem er din litterære helt eller heltinne?
Og selv om disse utfordringene er artige, så tror jeg dette må være den vanskeligste! Velge en helt/heltinne? Jeg har jo lest om så mange aktuelle! Jeg hater å velge altså... Du har Frodo og hans venn Sam fra Ringenes Herre, som kjemper seg gjennom de utroligste utfordringer. Du har Elizabeth Bennet, Lyra fra His Dark Materials, Aminata fra Noen kjenner mitt navn... Ja, jeg kunne ramset opp i fleng her, og jeg har sikkert glemt flere som hadde fortjent å være her.

Men, jeg tror jeg vil gå for ei jente som er en litt upopulær heltinne for veldig mange, og jeg kan skjønne veldig godt hvorfor. Årsaken til at jeg velger henne,er fordi jeg ser så skremmende mye av meg selv i henne, både i måten å være på og ting hun har opplevd (selv om det selvsagt er et par ting jeg ALDRI kommer til å oppleve!). Jeg ser også et par ting jeg skulle ønske jeg hadde da jeg var på hennes alder, og det er spesielt styrken til å tørre å ta sjansen, selv om det nødvendigvis ikke var bra valg.

Den jenta heter Bella Swan. Jada, vi snakker Twilight her dere... Mange som rynker på nesa over både Bella og bøkene. For meg så var det en reise i en tøff oppdagelse, og for hver gang jeg leste de, oppdaget jeg et par nye ting ved meg selv, veier jeg har gått i livet, ting jeg har opplevd. Selvsagt har det vært dårlig med kjekke vampyrer og everlasting love her i gården, men det er ikke så viktig. Bella er min heltinne fordi hun tør å stå i det og fordi hun er endel av meg og faktisk har sortert et par tanker om meg selv...

Bella, litt utilpass med situasjonen
hun er i. Det er noe veldig kjent
med akkurat det der, å ikke helt
passe inn...

2 kommentarer:

Populære innlegg