søndag 29. mai 2011

Smakebit på en søndag: Swanns kjærlighet av Marcel Proust


Jeg har nå begynt å lese Marcel Proust. Boken heter egentlig Swanns kjærlighet, men skal også bestå av to bøker til, nemlig Veien til Swann 2 og På sporet av den tapte tid II. Forvirrende? Ja, når hele boken et eviglangt kapittel (og er på kun 204 sider). Men jeg skal finne ut av det til senere. Boken er nemlig kjøpt på loppemarked, og det skulle ha fulgt med et hefte om boken opprinnelig, som jeg sa selvsagt ikke har...

Når det er sagt, så er det ikke en lettlest bok Den har noen innviklede og lange setninger som man må holde tunga rett i munnen og konsentrasjonen i sjakk for å forstå. Men boka er bra, med helt herlige personkarakteristikker. Jeg liker den foreløpig, selv om jeg må lese mye saktere enn jeg er vant til... Boken er utvalgt til å være en del av Bokklubbens Århundrets Bibliotek.
"Han satte foran seg på skrivebordet, som et fotografi av Odette, en reproduksjon av Jethros datter, Han beundret de store øynene, det fine ansiktet som lot ane en ikke helt fullkommen hud, hårets tunge lokker langs de trette kinnene; og alt hva han inntil denne dag i estetisk forstand hadde funnet vakkert, det tilpasset han nå idéen om et levende vesen og lot sitt skjønnhetsideal gå over i rent fysiske fortrinn, som han priste seg lykkelig over å ha funnet forenet i en person som det var mulig å eie".
Vil du lese flere smakebiter eller delta selv? Ta en tur innom bloggen til Ladybug hvor du kan se bl.a. regler og andre smakebiter.

Ha en fortsatt god helg!

3 kommentarer:

 1. Det er nesten så man får følelsen av at det er noe rart med oversettelsen(men så skal det vel være slik).

  En bok som man trenger bruksanvisning til var noe nytt for meg :)

  SvarSlett
 2. Det skal vist være slik. Oversetteren har studert Proust i en årrekke. Det er nok ingen bruksanvisning, men litt forklaring rundt boken (står ikke noe om den på coveret). Etter hva jeg kan forstå, så er det flere bøker i ett, men tror det er trekt ut litt fra den siste, for utifra hva jeg har funnet ut på Goodreads så er den siste boken på 1000 sider, og det er ikke min? Ikke vet jeg, men boken er veldig fin når man får taket på den.

  SvarSlett
 3. Så tøff du er som går laus på Marcel Proust, eg har aldri orka å begynne ein gong :-)

  SvarSlett

Populære innlegg