søndag 8. mai 2011

Smakebit på en søndag: "Hvite netter" av Ann Cleeves

Ny søndagssmakebit, i regi av Ladybug.

For øyeblikket leser jeg krim fra Shetland (og er litt molefonken fordi ferieplanene jeg hadde om å reise dit i sommer er skrinlagt). Boken heter Hvite netter og er skrevet av Ann Cleeves. Det er bok nummer to om politietterforsker Jimmy Perez. Jeg har ikke lest den første boken, og kjenner at det gjør det litt tregt å komme i gang, siden det omhandler personer jeg burde kjenne fra før. Jeg har akkurat startet, og det ser ut som boken tar seg litt opp nå.
"Kenny ble stående og følge med til skikkelsen forsvant ut av syne der veien gikk ned i en dump. Mannen løp, med pussige, lange byks og så foroverbøyd at det så ut som om han skulle gå på hodet. Typisk for sånne mennesker som Bella omgikkes, tenkte Kenny. Kunstnere. De kunne ikke engang løpe som vanlige folk. Hun hadde alltid tiltrukket seg underlige mennesker. Om somrene, da de alle var yngre, var prestegården alltid full av folk utenfra som kom og gikk i eiendommelige klær, mens rar musikk strømmet ut gjennom det åpne vinduet og lyden av stemmene deres var å høre til alle døgnets tider. Men nå var hun helt alene, bortsett fra den nevøen hennes. Hun skulle ha holdt seg til Lawrence."
                                                                                                                                         s. 30
 Vil du lese flere smakebiter, eller kunne tenke deg å være med selv? Ta en tur innom bloggen Flukten fra virkeligheten.

4 kommentarer:

 1. Gleder meg til å høre hva du synes om boka :-) Jeg har ikke lest noe av Ann Cleves ennå, men har vurdert bøkene flere ganger i bokbutikken.

  SvarSlett
 2. Har lenge tenkt på å lese litt Ann Cleeves, men ho har alltid blitt nedprioritert pga. andre bøker som har dukka opp. Ser uansett interessant ut.

  SvarSlett
 3. Jeg får mer og mer sansen for boken etterhvert som jeg kommer lenger ut i historien. Det er noe med tempoet og skrivestilen som er så behagelig, en perfekt bok å roe ned med om kvelden.

  SvarSlett
 4. Så kjedelig at ferieplanen har blitt skrinlagt. Jeg har fobi mot å lese serier i noe annet enn korrekt rekkefølge he he.

  SvarSlett

Populære innlegg