fredag 20. mai 2011

Fra A-å: #I

Denne ukens favorittbok kommer fra min ungdoms dager. Jeg tror dette er boken jeg har lest flest ganger, selv om jeg i dag ikke vet om jeg hadde likt den en gang! Men minnene er viktige, og konkurransen er tynn denne gangen. Og siden deler av sagaen også står mitt hjerte nært (selv om jeg etter å ha lest den tre ganger frem til jeg var 16-17 år kunne konstantere at de ikke var skrevet så veldig bra).

Boken heter I jordens dyp og er bok nummer 24 i Sagaen om Isfolket.
Anna Maria Olsdatter kom til det lille gruvesamfunnet Ytterheden i Sverige for å holde skole for arbeidernes barn. Men alle var ikke like glade for å se henne der, og til slutt prøvde noen å drepe henne.
Anna Maria skrev til sin slektning Heike Lind og ba om hjelp. Da Heike kom, var det på høy tid - for nå var flere alvorlig truet...
Så romantisk det var, med Anna Maria og Kol. Et aldri så lite hjertesukk, selv om jeg kun husker bruddstykker. Tror kanskje ikke jeg skal nevne antall år siden jeg leste boken? Det er noe med at når man må gange ting med 2, da har man ikke så lyst til å tenke så mye over saken.

Hvis du ønsker å lese om flere favorittbøker, eller vil være med selv, så ta en tur over til Anettes Bokboble du også!

4 kommentarer:

 1. Aldri hørt om boka, virker spennende:) Margit Sandemo er jo veldig flink forfatter:)

  SvarSlett
 2. Dette er min favoritt-bok i Sagaen om Isfolket også :-) Jeg ble nesten forelsket i Kol da jeg leste boken første gang som 14-15 åring.

  Tror vel ikke serien er like god i dag, som første gangen jeg leste den, men allikevel er dette en fantastisk serie. Den hadde alt :-)

  Ha en fin helg :-)

  SvarSlett
 3. Jeg skrev en kommentar til denne posten, men lurer på om den forsvant? Uansett, det jeg skrev var at det er merkelig at så mange har denne som favoritt av alle de 47 bøkene. Jeg har også det og har skrevet om det her: http://knirk.wordpress.com/2010/06/11/margit-sandemo/

  SvarSlett
 4. Det er noe med den romantiske settingen i boken tror jeg... Det begynner å bli veldig mange år siden jeg leste den, men akkurat denne boken sitter veldig godt igjen :)

  SvarSlett

Populære innlegg