søndag 1. mai 2011

Smakebit på en søndag: "Til salgs: Mariana, 15 år" av Iana Matei


Hver søndag oppfordrer Ladybug oss til å legge ut en smakebit fra boken vi leser, og dele den med andre. Hvis du vil lese om flere smakebiter, eller er kanskje har lyst til å delta selv, ta en tur innom bloggen hennes.


Min smakebit denne uken kommer fra en dokumentar som jeg leser, nemlig Til salgs: Mariana, 15 år, skrevet av Iana Matei. Den handler om forfatteren selv, og hennes kamp mot menneskehandel i Romania, hvor hun har reddet 420 ofre fra menneskehandel og tvungen prostitusjon i Europa.

"Hun kaster et blikk på bilen min, og går inn på postkontoret. I taxien ser jeg en gammel sigøynerkvinne som snakker med sjåføren. Når går jeg på autopilot, jeg starter bilen og begynner å rygge langsomt, slik at jeg kan svinge ut på en blunk. Uten å slippe taxien med øynene åpner jeg bakdøren. Jeg er parat. Og der kommet Ionela ut fra postkontoret, på tre sekunder har hun stupt inn i baksetet. Før hun rekker å sette seg opp, har jeg vrengt ut på gata. Jeg vet ikke om gamla har sett noe, men i det jeg passerer taxien, ser jeg i bakspeilet at sjåføren sier noe til henne og peker på Audien min. De har skjønt det... "
          s. 17

Innenfor disse permene skjuler det seg mange menneskeskjebner som vi ikke liker å tenke så mye på... Jeg har ikke rukket å komme så langt ennå, men merker jeg må ta noen runder med meg selv, når jeg merker at jeg normalt ikke tenker så mye på hva det innebærer å bli solgt som prostituert.

1 kommentar:

  1. Det høres ut til å være en kvinne med bein i nesen. Det er vanskelig å forestille seg hvor forferdelig det må være å bli solgt når man lever med den friheten,de fleste av oss her i landet, har i dag. Tusen takk for smakebiten!

    SvarSlett

Populære innlegg