mandag 6. februar 2012

En smakebit på en søndagsmandag: Forføreren av Jan Kjærstad


Gårsdagen startet travelt og endte med at jeg var for trøtt til å slå på PCen. Så da deler jeg en smakebit med dere i dag i stedet!

Jeg skulle egentlig starte med The Help, men har ikke kommet lenger enn at den ligger nå på stuebordet. Jeg endte i stedet opp med å kjøpe de to første bokene til Jan Kjærstad, trilogien om Jonas Wergeland (den siste kjøpte jeg på et loppemarked i fjor, uvitende om at det var siste bok i en trilogi), og har såvidt begynt på den i stedet. Dermed får jeg startet på mitt mål om å lese minst 10 kjente, norske forfattere. Så herved deler jeg en liten smakebit fra første boken, Forføreren. Dette er fra side 11.


Jonas går sakte med koffertene på slep, lukter, lytter, trekker luften langt ned i lungene, ser i halvmørket hestehovene som små gnister av gult langs veien og i skråningen opp mot Rosenborgskogen som de kalte Transilvania fordi de måtte krysse denne strekningen etter de skrekkinnjagende Dracula-filmene de så, altfor små, på kinoen i Folkets Hus.
For flere smakebiter, eller for å finne ut mer om hvordan du kan bli med, ta en tur innom bloggen Flukten fra virkeligheten.

12 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Aldri hørt om boka, takk for tips:) Fin smakebit:)

  SvarSlett
 3. Trilogien kommer som serie på NRK nå i februar, kommer til å skrive mer om det på onsdag ;)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for smakebiten! Det var virkelig en veldig lang setning. Jeg skal innrømme at det skremmer meg litt :) Tror jeg får satse på tv-serien først.

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat den kommentaren ventet jeg fra deg :P Hehe. Det går egentlig bra, det finnes enkelte forfattere som mestrer akkurat det, og jeg tenker sjelden over det. Men det er ikke en tekst man kan rase gjennom, her er tunga rett i munnen, men jeg liker det foreløpig meget godt :)

   Slett
  2. Haha, er jeg så forutsigbar altså? ;)

   Slett
  3. Jepp! He he... Neida, jeg husket bare tydelig hvor sterkt du har uttalt deg om det tidligere mens jeg skrev smakebiten!

   Slett
 5. Jag tyckte om de böckerna. :) Undrar om TV-serien kommer visas i Sverige.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke? Sikkert ikke umulig, ellers så vil den nok kunne sees på nrk.no

   Slett
 6. Det var en god idé å lese minst ti kjente norske forfattere, det er jo mange klassikere man ikke burde gå glipp av! Det var bare det med å få stablet enda flere bøker på den allerede vaklevoren bokstabelen... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke bare klassikere, men også moderne forfattere. Jeg har faktisk systematisk styrt unna de fleste kjente forfatterne her til lands, uvisst helt hvorfor. Så i år skal det rettes opp i!

   Slett
 7. Har ikke lest denne boken av Kjærstad,
  takk for smakebiten :)

  SvarSlett

Populære innlegg