onsdag 1. februar 2012

Bok på film: Film på kino i februar

Bøkene glimter med sitt fravær på norske kinoer i februar, og utifra det jeg har klart å finne ut, kommer det kun en filmatisert bok denne måneden. Det er filmen War Horse som har premiere førstkommende fredag.Boken er skrevet av britiske Michael Morpurgo, som har skrevet flere barnebøker, hvor flere av bøkene hans har blitt filmatisert.. Jeg har ikke lest boken selv, men når jeg leser beskrivelsen av den, så får jeg et inntrykk at det er hestens synsvinkel boken er skrevet i?


A powerful tale of war, redemption, and a hero's journey. In 1914, Joey, a beautiful bay-red foal with a distinctive cross on his nose, is sold to the army and thrust into the midst of the war on the Western Front. With his officer, he charges toward the enemy, witnessing the horror of the battles in France. But even in the desolation of the trenches, Joey's courage touches the soldiers around him and he is able to find warmth and hope. But his heart aches for Albert, the farmer's son he left behind. Will he ever see his true master again?
Som hesteinteressert, har jeg selvsagt lyst til å se filmen. Som en lettrørt person derimot, som ikke er fan av å grine på kino, så vet jeg ikke helt om jeg har lyst/orker. For noe sier meg at på minst et sted kommer tårene til å flomme... Jeg har egentlig lyst til å lese boken først, men det rekker jeg nok ikke før filmen kommer på kino desverre.

War Horse følger unge Albert og hesten hans Joey, og hvordan deres
bånd brytes da Joey blir solgt til kavaleriet og sendt til skyttergravene
under den første verdenskrig. Til tross for at han er for ung til å verve
seg, setter Albert kurs mot Frankrike for å redde sin venn. 4 kommentarer:

 1. Denne filmen har jeg så lyst til å se.

  SvarSlett
 2. Jeg gleder meg veldig til å se denne filmen:) Har ikke lest boka, men det må jeg få gjort en gang:)

  SvarSlett
 3. Virker som en film som burde sees, men da må jeg også stålsette meg litt for jeg tror den blir trist:)Kanskje jeg også må lese boken en dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ei jeg kjenner fortalte meg akkurat at hun gråt seg gjennom nesten filmen... Snufs!

   Slett

Populære innlegg