torsdag 23. februar 2012

Boktema: 3 bøker jeg vil ta med meg til en øde øy

Dette er et tema som har ført til en god del grubling, tenking, og stirring i bokhyllen min. Idéer har dukket opp og blitt forkastet. Når jeg velger disse bøkene, så er det rett og slett litt strategisk tenkning som står bak. For det er jo sjelden mye som skjer på øde øyer har jeg hørt, så derfor trenger jeg lesestoff jeg kan bruke tid på, og som kan leses mange ganger... Så her er mine taktiske øyvalg:

Jeg tenkte at jeg måtte ha med meg noe romantikk, noe sier meg at det er dårlig med slikt på øde øyer. Så mens jeg sto å kikket i bokhyllen, vurderte litt frem og tilbake, så fanget denne tykke boken blikket mitt, og jeg tenkte: Hvorfor ikke? Hvorfor ikke være så lur at jeg tar med meg The Complete Novels of Jane Austen? Alle Austens bøker samlet mellom to permer, smart ikke sant?

Så da gikk jeg videre til en av mine andre yndlingsforfattere og valgte denne boken:

 
De første skuespillene til Henrik Ibsen. De fleste har jeg ikke rukket å lese enda, så derfor valgte jeg akkurat denne (jeg har to bøker til i samlingen). Denne boken inneholder Catilina, Gildet på Solhaug, Fru Inger til Østråt, Hærmendene på Helgeland, Kærlighedens komedie og Kongs-emnerne.

Det siste valget mitt blir en bok jeg skal lese, men som jeg ikke har hatt tid og motivasjon til å sette meg ned med, fordi den trenger ro og konsentrasjon for å leses. På en øde øy skulle ikke det bli et problem er jeg redd, så kanskje jeg kan få gått den skikkelig i sømmene?

 Derfor tar jeg rett og slett med meg Hamlet, mens jeg funderer over To Be or Not To Be, om det var så lurt å dra på en øde øy eller om jeg kanskje burde valgt noen andre bøker...

Hvis du vil se hvilke andre bøker som har blitt valgt der ute i bloggosfæren, så ta en tur innom Anettes Bokboble.

5 kommentarer:

 1. En fin liste! Jeg ble litt imponert over den. Austen, Ibsen og Shakespeare var ingen lettvint liste!

  SvarSlett
  Svar
  1. De få gangen jeg har fått mulighet til å bruke tid på Ibsen og Shakespeare, så er det bare en fryd. Men det er ikke akkurat noe man leser i en fei, nei! :)

   Slett
 2. Gjennomtenkt liste:) Godt å ha noe å gruble over når man er på en øde øy, ikke dumt tenkt:)

  God helg:)

  SvarSlett
 3. En flott liste, og det var lurt med den Austen - samlingen :-)

  SvarSlett
 4. Flott og gjennomtenkt liste :)

  SvarSlett

Populære innlegg