søndag 24. april 2011

Smakebit på en søndag: "Legenden om Narnia" av C.S. Lewis


Denne smakebiten kommer fra Narnia-universet. Jeg leser (sakte, men sikkert) hele Narnia-serien for min datter, og smakebiten kommer fra Hesten og hans gutt, s. 220/221.

"Da Shasta hadde spist ferdig (og det var den beste maten han noensinne hadde smakt), sa Bri: "Jeg tror jeg vil rulle meg rundt en gang før jeg får på meg salen igjen." Og han gjorde det også. "Det er godt. Det er veldig godt", sa han og gned ryggen i mosen og viftet med alle fire beina opp i lufta. "Du burde også prøve det, Shasta," prustet han. "Det er meget forfriskende."
   Mens Shasta brøst ut i latter og sa: "Du ser så komisk ut når du ligger på ryggen!"
  "Det gjør jeg slett ikke," sa Bri. Men så rullet han seg med ett over på siden, løftet hodet og stirret strengt på Shasta mens han fnyste litt.
  "Ser dert virkelig komisk ut?" spurte han litt engstelig.
  "Ja, det gjør det," svarte Shasta. "Men spiller det noen rolle da?"
  "Tror du kanskje at det kan være noe talende hester aldri gjør?! sa Bri."
Vil du lese flere smakebiter, eller kanskje selv bli med? Ta en tur innom bloggen til Ladybug. Der finner du regler og smakebiter fra andre bøker.

7 kommentarer:

 1. Så heldig datteren din er :-) Kos dere med Narnia begge to!

  SvarSlett
 2. Ja, vi storkoser oss. Løven, heksa og klesskapet var den første boken som virkelig fenget henne, utenom de standard billedbøkene...

  SvarSlett
 3. Så fin smakebit:) har ikke lest Narnia, om jeg har sett filmene veldig mange ganger:) Veldig lyst til å lese den etterhvert:)

  SvarSlett
 4. Jeg leste noen av bøkene da jeg var liten, men husker de egentlig ikke, så dette er en ny opplevelse for meg også...

  SvarSlett
 5. Finfin smakebit! Jeg og snart seksåringen leser litt i den første Narnia-boken nå og da, men det er litt utfordrene siden jeg har bøkene på engelsk og må oversette underveis he he. Tror kanskje jeg bør skaffe meg et sett på norsk også.

  SvarSlett
 6. Så koselig at dere leser bøkene sammen. :) God smakebit.

  SvarSlett
 7. Ladybug: Det tror jeg kan være utfordrende,ja!

  SvarSlett

Populære innlegg