mandag 18. mars 2013

Bokbingo

Bokvrimmel hadde et artig innlegg som jeg tenkte jeg skulle henge meg på. Det var noen dypdykk i bokhylla som måtte til, men klarte å finne svar på nesten alt.


En bok jeg valgte pga. omslaget


Denne boken kjøpte jeg fordi jeg virkelig likte coveret. Se på armen til jenta! Utrolig stilig. Dessverre svarte ikke boken til forventningene, så det er ikke gull alt som glimrer...

En bok jeg så noen sitte å lese

 
Denne er ikke enkel, for ofte så er folk altfor flinke til å skjule boken sin! Men etter en lang tenkeperiode husker jeg en bekjent lese en av Harry Potter-bøkene på spansk. Jeg husker ikke helt hvilken det var, for det er noen år siden.


En bok som vil hjelpe deg i din karriereDa må det selvsagt bli en fagbok rettet mot min bi-jobb. Jeg har selv vært på kurs med forfatteren, den eneste instruktøren som noen gang har klart å se den ene hunden min for hva hun virkelig er.

En bok jeg så på TV


Denne boken hørte jeg om på Bokprogrammet på NRK. Jeg husker ikke hvorfor jeg ble nysgjerrig på den, men noterte den ned. Da jeg en dag plutselig kom over den i en nettbokhandel til 50 kroner, var jeg ikke sen om å kjøpe den. Det angret jeg ikke på et sekund.


En bok som har et bilde av et dyr på omslaget


Winter's Bone av Daniel Woodrell ble valget mitt, med en kråke på forsiden. En meget sterk bok!

En bok jeg har lånt på biblioteketDen ene boken jeg leser nå, har jeg lånt fra biblioteket. Jeg har nemlig bestemt meg for å bli mye flinkere til å låne bøker enn å kjøpe. Smart, ikke sant? Spesielt lydbøker blir ofte med meg hjem.

En bok som tok meg utenfor komfortsonen min


Jeg har nok strukket meg utenfor noen komfortsoner, selv om jeg ikke har gjort de største hoppene ut av den. Men en av de større sprangene var nok Se til meg som liten er av Ingrid Elfberg, en bok som omhandler en liten gutt som blir kidnappet og voldtatt.

En prisvinnende bokLille ekorn av Linn T. Sunne vant Bragerisen i 2012. Dette er en ungdomsbok om å forelske seg i en eldre mann som utnytter sin posisjon.

En bok din lokale bokhandler har anbefalt meg


Jeg er nok en bokkjøper som handler mest for meg selv og som regel vet hva jeg vil ha. Derfor har jeg strengt tatt aldri bedt om eller fått tips. Siden jeg nå jobber i bokhandel selv, så har jeg jo fått noen tips i den forbindelse. En av de har jeg veldig lyst til å lese, nemlig En sannsynlig historie av Karin Alvtegen.

En ungdomsbokSom ungdomsbok må jeg bare trekke frem Divergent. Det må være en av de mest velskrevne ungdomsbøkene jeg har lest. 

En bok som har stått i bokhyllen min i mer enn fem år


Ja, hvor skal man begynne, det er mange! Jeg velger den første uleste jeg ser, nemlig Sofies verden. Den har jeg hatt siden 1994, men aldri fått lest av en eller annen grunn...

En bok noen har anbefalt meg å lese


Min mor har gitt meg klar beskjed om at jeg må lese denne boken. Så da må jeg nok det etterhvert!

En bok som har en fabelaktig åpningslinje


Her er det garantert bøker som ikke får sin fortjente oppmerksomhet, rett og slett fordi jeg glemmer så lett slike ting! Men jeg kan komme på en bok, nemlig Anna Karenina. Første setning her er en klassiker i seg selv.

"Alle lykkelige familier ligner hverandre, hver ulykkelig familie er ulykkelig på sin egen måte."
En bok skrevet av en kjendis


Oi, oi, oi... Manger forfattere er jo kjendiser grunnet yrket sitt, men det teller vel ikke helt her? Men Hans Olav Lahlum er jo et kjent fjes utenom litteraturen, så jeg går for han.

En bok som inneholder mer enn 400 sider


Tar jeg en titt i bokhyllen min, vet jeg med en gang at utfrodringen her blir å plukke ut én bok... den første som fanget blikken mitt består av 598 sider, nemlig Kristine Toftes Song for Eirabu - Vargtid.

En poesibok


Hmmmm.... Poesi er ikke noe som mine bokhyller flommer over, det må jeg ærlig innrømme. Dikt er nydelige, de har en herlig flyt. Dikt må også analyseres dypere, og jeg må virkelig innrømme at jeg har diverse allergier mot akkurat det. Det er en skrekk som sitter igjen fra mine skoledager. Men, så slo deg at en av mine yndlingsforfattere, Henrik Ibsen, var jo en meget dyktig dikter, bl.a. Terje Vigen er jo noe jeg husker godt.

En bok jeg hørte om på radioen


Jeg har hørt om endel bøker på radioen, men husker egentlig ingen. Men, Tom Egeland var på Norges rikeste på P3 her om dagen, så da trekker jeg frem han (selv om jeg var hjemme før noen bøker eventuelt ble nevnt).

En bok du har blitt anbefalt å lese av en barista/i en kaffebar

Der har jeg absolutt ingen ting å bidra med. Jeg har ikke blitt voksen nok til å drikke kaffe og er ekstremt sjelden på kaffebarer.

En bok en kjendis anbefaler


Jeg skal ikke være helt superbastant, men jeg er ganske sikker på å ha hørt Oprah Winfrey anbefale denne. Hvis ikke så skal Whoopi Goldberg lage film av den, så regner med at hun går god for den... En nydelig bok er det i allefall.

En bok skrevet at en kanadisk forfatter


Jeg gleder meg til å lese denne!

En bok jeg leste/skulle ha lest på videregående


Jeg tok opp endel fag videregående for noen år siden, og denne leste vi/så på kino.


En bok jeg ville ha lest som tenåringDisse hadde jeg nok slukt som tenåring, selv om jeg ikke har vært helt overbegeistret som voksen.

En bok “alle” utenom deg har lest


Snart er jeg veldig alene om å ikke ha lest disse...

1 kommentar:

  1. Så gøy at du ville være med på bokleken min! Her var det mange spennende boktips! Har notert ned flere av dem, bl.a. Divergent. Og jeg kan avsløre at du ikke er den eneste som ikke har lest Fifty Shades. Det er ihvertfall to av oss. ;)

    SvarSlett

Populære innlegg