fredag 6. januar 2012

Boktema: Årskavalkade 2011Årets første boktema hos Anettes Bokboble er i dag en årskavalkade over fjorårets lesning. Decisions, decisions... Spesielt siden flere bøker kunne passet under flere kategorier.

Årets beste bok


Jeg har lest mange bøker, men to skiller seg litt ekstra ut og det er fare for at jeg kommer til å misjonere litt for dem ut i neste år. To forskjellige sjangre er det, men det har begge evnen til å huke tak i leseren og ikke gi slipp før en har fullført siste side. Etterpå har man bare yst til å fortsette (Heldigvis venter to oppfølgere på Divergent). Her er mine anmeldelser av bøkene: Divergent av Veronica Roth og Snøbarnet av Iowyn Ivey.

Årets dårligste bok

Når man må kreke seg gjennom 80 sider, og bruker nærmere to uker på det, da vet du at du har lest møkk... Ikke gjør samme tabbe som meg. Hvorfor jeg ikke ga opp? Fordi jeg ikke har vett til å gi meg og la en dum bok ligge, og jeg hadde lovet forfatteren å lese den. Kan ikke akkurat at boken fikk en fantastisk anmeldelse!

Årets skuffelse

Da jeg hadde lest så mye positivt om denne boken, måtte jeg jo bare prøve. Etter hva jeg kunne lese på Goodreads etterpå, var at enten så elsker du boken, eller så reagerer du som meg. Skuffelsen var stor, og jeg måtte sette meg ned og spørre meg selv hva som gjorde at jeg ikke likte den, når så mange med samme smak som meg elsket den. Jeg tror jeg fant svaret. Her kan du lese min mening om boken.

Årets overraskelse 

Som regel så leser jeg bøker jeg har lyst til å lese og som jeg har hørt andre skryte av. Derfor er det sjelden jeg treffer på de aller største overraskelsene. Dette var en bok jeg måtte lese, da den sto på pensumlisten min. Mange i klassen begynte på den før meg, og de var ikke positive. Den var kjedelig, dårlig osv. osv. Så da jeg i siste liten startet på den, ble jeg gledelig overrasket, for jeg fant boken spennende og interessant. Ikke nødvendigvis den beste boken jeg har lest, men en meget positiv overraskelse var den. Her er min anmeldelse.

7 kommentarer:

 1. Snøbarnet er den eneste boken jeg har lest av disse.La meg til som følger hos deg i samme slengen. Ha en fin dag.

  SvarSlett
 2. Din "årets overraskelse" er en bok jeg har veldig lyst til å lese etterhvert:) Høres spennende ut:)

  SvarSlett
 3. Ikke lest noen av disse, men Snøbarnet står på "vil lese"-listen min :-)

  SvarSlett
 4. Ikke lest noen av disse jeg, og som Anita over så har jeg Snøbarnet på en vil-lese liste i hodet mitt :-)

  SvarSlett
 5. Jeg gleder meg til oppfølgeren til Divergent. Spent på om forfatteren klarer å toppe førsteboken.

  SvarSlett
 6. Flott oppsummering av (bok)året:) Har veldig lyst å lese divergent. Har bare hørt positivt ting om den boka:)

  SvarSlett
 7. Snøbarnet har eg lyst til å prøve meg på =) Då eg kom innom bloggen din i dag, blei eg overraska over at eg ikkje hade lagt emg til som følgar før. Eg må ha gløymt det, men nå har eg gjort det. Liker bloggen din veldig godt. =)

  SvarSlett

Populære innlegg