onsdag 11. januar 2012

Bok på film: Filmatiserte bøker med premiere på kino i januar 2012

Det er flere filmatiserte bøker som kommer på lerretet denne måneden.

Løvenes konge 3D


Jeg hadde selv aldri sett parallellen mellom Løvenes konge og Hamlet, men dette er altså Disneys versjon at den gamle tragedien. Simbas far, Mufasa, blir drept av den svikefulle broren Scar som selv ønsker å overta tronen. Nå kommer filmen tilbake på lerretet, denne gangen i 3D-versjon. Premiere 13. januar, 7-års aldersgrense.Muldvarpen


John le Carré står bak mange spionthrillere og krimbøker, og her kommer filmatiseringen av Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Etter at en agent blir utsatt for attentat under et mislykket oppdrag blir toppagent George Smiley (Oldman) suspendert fra jobben i den britiske etterretningen. Men når det oppstår misstanker om at en spion på høyeste nivå har infiltrert organisasjonen, ber regjeringen Smiley om å ta jobben med å finne og identifisere den skyldige, alt under strengt hemmelige rammer.


Her er det mange kjente, britiske ansikter med, som bl.a. Gary Oldman og Colin Firth. Premiere 13. januar, 15-års aldersgrense.Varg Veum - De døde har det godt

Et nytt kapittel i Varg Veum-serien er ute på film. Selv har jeg bare fått sett den forrige filmen på DVD, og ikke lest noen av bøkene. Jeg likte den forrige filmen såpass at jeg kan finne på å se denne på kino. Premiere 20. januar.The Descendants


Matt King får livet sitt snudd på hodet da hans kone havner i koma etter en stygg båtulykke. Han forsøker så godt han kan å fikse forholdet til sine to tenåringsdøtre og få en mer aktiv rolle i deres oppvekst enn han har hatt tidligere.

Med 10åringen Scottie og den selvopptatte 17-årige Alexandra i hus har han ikke den letteste jobben foran seg.I tillegg er han som hele slektens utnevnte leder, ansvarlig for avgjørelsen om å selge unna et stort stykke land familien har eid i generasjoner på Hawaii.

Når Alexandra midt i alt slipper bomben om at moren hadde et forhold på si, raser verden sammen for Matt. Han bestemmer seg for å ta med sine to døtre på en ellevill jakt etter sin kones elsker.

Alexander Payne, regissøren av den Oscarbelønnede filmen "Sideways" og "About Schmidt" står for både regi og manus. Filmen er basert på boken med samme navn, skrevet av Kaui Hart Hemmings. I hovedrollen finner vi George Clooney. Premiere 27. januar.

3 kommentarer:

  1. Løvenes Konge filmen er veldig fin da:) Elsker virkelig den filmen:)

    SvarSlett
  2. Gleder meg til å se Løvens konge på kino:) Søsteren min fikk den til jul :)

    SvarSlett
  3. Gleder meg til og se Løvenes Konge i 3D. Blir morsomt og se :)

    SvarSlett

Populære innlegg