torsdag 2. juni 2011

Favorittbok fra A-Å: #K

Og her kommer du på besøk ser jeg? Har du forhåpninger om å lese om min favorittbok på K sier du? Vel ... jeg er redd jeg må skuffe deg. Den finnes ikke! Jeg har ikke lest en eneste god bok på K!Kun et par bøker jeg ikke kan anbefal videre som favoritt.

Jeg har tenkt litt på dette denne uken, lurt på om jeg har hatt bøker på K som jeg faktisk kunne lest til nå (vi trenger vel ikke gå nærmere på nerdete engasjement og slikt nå, gjør vi vel?). Men jeg har kun tre bøker som kunne vært aktuelle... Krig og fred av Leo Tolstoy, Kvalmen av Jean-Paul Sartre og Klippehulens folk av Jean M. Auel. De første er nok ikke verdens mest lettleste og sistnevnte blir litt å feil å begynne på akkurat nå, med tanke på at jeg egentlig skal begynne på bok nummer tre i serien. Så da var det dødfødt.

Hva med ønskelisten min da, ligger det noen spennende bøker der og lurer? Hva? Kun en? Det er en bok jeg er nysgjerrig på, men som havner i en kategori hjertet mitt er litt usikkert på. Den sterke, moderne kvinnen... Det er ikke helt min greie, men boken sies å være god den, nemlig Krokodillens øyne av Katherine Pancol. Så kanskje, jeg må komme tilbake til den en gang.

Nei, nei... Men hvilke bøker har jeg faktisk lest på K?
Kjærlighetens hage av Anna Monardo: Jeg ga denne en stjerne på Goodreads jeg... Helt grei bok, med en helt elendig og forvirrende slutt jeg måtte lese tre ganger for å overbevise meg selv om at jeg ikke hadde røykt sure sokker...
Kvinnen på stranden av Margit Sandemo: Bok nummer 34 i Sagaen om Isfolket. Denne kunne jeg sikkert skrevet opp som favoritt, problemet er at jeg ikke kan huske boken i det hele tatt!
Katitzi og Fille-Nikke av Katarina Taikon: En barnebok om sigøynerjenta Katitzi. Jeg husker at jeg tror at jeg likte den da jeg var mye yngre. Problemet er at jeg ikke husker denne boken heller, ikke et ord om hva den handler om... Den får meg til å smile når jeg ser coveret, et minne fra min barndoms bokhylle.

Så da kapitulerer jeg og håper at jeg vil få gode tips om bøker på K fra dere andre...

2 kommentarer:

  1. Hehe, jeg strevde fælt med å finne ei bok til dagens boktema, og landet på "Kvinnen på stranden":D

    Ser forresten at du har en bokanmeldelse av "Hulebjørnens klan". Har nettopp begynt på den, og har ikke rukket å danne meg et inntrykk. Vet ikke om jeg skal tørre å lese noen omtaler av den før jeg har gjort meg opp en mening;)

    SvarSlett
  2. Husk at det er en bok som det tar ca. 100 sider før du kommer skikkelig i gang med :) Jeg skal straks begynne på en bok jeg skal anmelde for et forlag, og har bestemt meg at denne gangen vil jeg ikke vite noe om den. Er så lett å få en forventning som kanskje ikke stemmer.

    SvarSlett

Populære innlegg