søndag 4. november 2012

Smakebit på en søndag: Death comes to Pemberley av P.D. James

Hvor ble denne uken av? Det vet jeg virkelig ikke! Det sa liksom bare svisj, og så hadde hele uka passert i en tåke. Vel, litt overdrevet var det kanskje, for Halloween-fest for jentungen har jeg da fått med meg. Bøkene fikk den rette rammen for anledningen, og vi koste oss med ekkel mat og uhyggelig stemning alle sammen.Lesing har det derimot blitt dårlig med. Jeg har hatt så mange tanker stappet inn i hodet at jeg har en konsentrasjon som en treåring. Men jeg har forsøkt, en side her og en side der. Hva med en annen bok kanskje? Tror jeg er i gang med fire bøker, men har ikke kommet forbi kapittel 2 på noen av dem. En av bøkene jeg kjøpte her om dagen var P.D. James sin nye bok Death Comes to Pemberley, "fortsettelsen" på Pride and Prejudice. Jeg er ikke forbi kapittel 2 her heller, og vet ikke helt hva jeg mener om en enda. Det er litt gøy å lese om hva de som sto utenfor, og ikke fulgte prosessen som skjedde mellom Mr. Dary og Elizabeth Bennet, mente om hvorfor de to endte opp med å gifte seg. Men til gjengjeld sliter jeg litt med å slippe taket på at det ikke er Jane Austens ord og tanker om hvordan det virkelig gikk med dem. Det føles ikke helt ekte, men kanskje jeg senker skuldrene og lar meg forføre etterhvert?


She saw that two people were braving the morning chill; Georgiana and Colonel Fitzwilliam had been walking beside the river and now were turning towards the greensward and and the stone steps leading to the house. Colonel Fitzwilliam was in uniform, his red tunic a vivid splash of colour against the soft blue of Georgiana's pelisse. They were walking a little distanced but, she thought, companionably, occasionally pausing as Georgiana clutched at her hat which was in danger of being swept away by the wind.
s. 25

For flere smakebiter, ta en tur innom Flukten fra virkeligheten.

13 kommentarer:

 1. En fin smakebit! Jeg har virkelig lyst til å lese denne boken!
  Jeg har det litt som deg akkurat nå. Jeg leser 4 bøker, men det er bare den på nattbordet jeg egentlig kmmer noen vei med. De andre har jeg lest litt her og litt der i, men ikke kommet så langt. Ikke har jeg lest noe denne helgen heller, den har vært travel med alt annet.

  SvarSlett
 2. Må kommentere det.. Er det en form for cookie kake.. Så veldig kul og god ut.. Er det marshmallows inni?? Og hva er det andre..

  Kjenner godt den med og være i gang med alt for mange bøker.. Selv i gang med 5-6.. Og tar meg sjølv i og begynne på en ny hele tiden :/
  Lykke til med og komme forbi kapitel 2 :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er cookies ja, det røde er sugar-paste (vet ikke hva det heter på norsk), mini-marsmallows og så to 1/4 mandler til hoggtenner :) Perfekte, og meget gode monsterkaker!

   Slett
 3. Kjenner igjen angående konsentrasjonen som en treåring på grunn av for mange tanker. Er i den samme bobla. Slik har det vært for meg i hele oktober. Så håper jeg kommer i bedre lesemodus nå i november. Vi får håpe på en bedre lesemåned begge to:)

  SvarSlett
 4. Godt å høre det ikke bare er jeg som har lest lite i forrige uke. Dagene flyr og mange planer hadde jeg også på å lese mange mange grøssere. Men akk så få jeg rakk!. Herlig kake forresten !:) Likte den!

  Kos deg med boken og ha en herlig fin neste uke!:)

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten. Den boken står här i hyllan, men jag har svårt att känna mig inspirerad att börja läsa den faktiskt...

  SvarSlett
 6. Den kaken så skikkelig god ut og gøyt med halloween fast også da! Boken ble jeg veldig nysgjerrig på,har ikke lest noe av den forfatteren før, men jeg tror det kan være verd å få sjekket ut. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har bare hørt Menneskene barn på lydbok, men kjenner jo godt Dagleish (vet ikke om jeg skrev det rett) fra TV. Men jeg vil tippe at dete er noe HELT annet enn hva hun tidligere har skrevet, da språket i den engelske versjonen er lagt opp mot litt gammeldags stil for å nærme seg originalversjonen.

   Slett
 7. Er nysgjerrig på denne boka. Takk for smakebiten. :)

  SvarSlett
 8. Fin smakebit. Dette var en bok jeg ikke hadde hørt om før, takk for tips:)

  SvarSlett
 9. Jag firar inte Halloween, men den där kakan skulle nästan kunna få mig att ändra mig :)

  SvarSlett
 10. Noen ganger flyr tiden avgårde!
  Boken du har smakebit fra kjøpte jeg for en stund siden, men har ikke kommet så langt som å åpne den. Leste bare bakpå og syntes det hørtes artig ut å lese om de andres betraktninger, skjønt det kommer til å bli vanskelig å ikke hele tiden ha den egentlige historien i bakhodet. Blir spennende å høre hva du synes når du får lest den ferdig :)

  SvarSlett
 11. Det høres så vidunderlig romantisk ut med en hatt som nærmest blir blåst bort av vinden. Jeg skjønner at du har litt problemer med at dette ikke er Austens ord, det fantes bare en av henne.

  SvarSlett

Populære innlegg