søndag 28. oktober 2012

En smakebit på en søndag: The War of the Worlds av H.G. Wells og litt annen science fiction

Denne uken har det blitt lite lesing, så selv om jeg holder på med en ganske så tynn bok, så er jeg langt fra ferdig med den. Den skyldige ser du her:Jepp, jeg er for tiden hekta på Doctor Who. Jeg har sett en episode her og en episode der opp gjennom årene, men plutselig begynte jeg å se fra begynnelsen og klarer liksom ikke helt å slutte. Alltid en episode til, og en til... Jeg sovnet til den over her i går kveld. Kvelden før der endte jeg opp med å blande all galskapen inn i drømmen min, uten stor suksess. Våknet temmelig stresset og lettere redd etter å vært i sentrum av mye rart... Jeg mener å huske å fortvillet ha ringt etter hjelp for demonutdrivelse (i drømmen altså).


Men, en side i ny og ned får jeg da lest, om andre monstre, nemlig de fra Mars. De kunne nok trengt en doktor til å hjelpe seg! Wells ble ganske berømt etter å ha skremt livet av folk med et hørespill fra boken, hvor folk trodde at de faktisk var invadert av marsboere. Den er litt tung og lese, vet ikke hvorfor. Jeg må virkelig konsentrere meg for å få med det som er skrevet, mulig det er jeg som er lett distrahert om dagen? Her kommer i allefall en liten smakebit fra side 15.
After the glimpse I had had of the Martians emerging from the cylinder in which they had come to earth from their planet, a kind of fascination paralysed my actions. I remained standing knee-deep in the heather, staring at the mound that hid them. I was a battle-ground of fear and curiosity.
Jeg er veldig spent på hvordan boken utfolder seg i forhold til filmen. Pyse som jeg er, så skremte den livet av meg (selv om jeg syntes filmen ikke var spesielt bra).

En smakebit på en søndag er en ukentlig utfordring til bokbloggere og andre, hvor man deler et lite avsnitt eller et par setninger fra boken man leser akkurat nå. Den som står bak er Mari fra bloggen Flukten fra virkeligheten, jeg anbefaler deg å ta en tur innom og sjekke ut flere smakebiter. Kanskje du finner en ny bok du bare må lese?

14 kommentarer:

 1. Doctor Who! :D Jeg har dilla. Dessuten burde jeg lese noe av Wells. Han står i bokhylla og venter tålmodig. :) Takk for smakebiten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Doctor Who er jo så utrolig kult :) Er ikke rart man får dilla. Straks ferdig med sesong 6, skulle ikke forundre meg om jeg begynte forfra igjen om ikke så lenge...

   Slett
 2. Når jeg hører/leser om dette hørespillet, går musikken i hodet mitt--No Nathaniel, no, there must be more to life.. (eller noe sånt, desperasjonen hyles ut av høyttaleren)

  Jeg hørte mye på platene da jeg var ung, de kom på vinyl på 70-tallet. Gripende var de. Filmen var sådær..ja.

  Artig at du leser boken- det kunne jeg tenkt meg også en dag.

  SvarSlett
 3. Boken høres interessant ut i det at folk faktisk trodde at de ble invadert av marsboere! Takk for lesetips :)

  SvarSlett
 4. Denne har jeg ikke hørt om,men ble veldig nysgjerrig. Tusen takk for tips Anja!

  SvarSlett
 5. Denna bok läste jag till en klassikerutmaning för cirka tre år sedan. Ha en fin söndag!

  SvarSlett
 6. Ah, jeg kunne virkelig tenkt meg å se Doctor Who fra, om ikke begynnelsen, så hvert fall de 5 siste årene :-) Jeg likte absolutt best han som var Dr Who før han som er nå (Meg og navn henger ikke sammen). Så alle episodene med han hadde vært en drøm! :-)
  The war of the worlds har jeg jo hørt mye om, men jeg har ikke lest den og det føler jeg at jeg burde ha gjort. Så rett på leselisten med den! Takk for tips og ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. David Tennant het vel han første, og ja han var veldig god. Slet litt når han skiftet, men sistemann har virkelig gått seg til og er vel enda sprøere enn de andre :) Jeg har ikke sett noen av de gamle episodene, så det er kun den nye versjonen jeg har sett.

   Slett
 7. War of the worlds var en av de första sci-fi böckerna jag läste, så det var ett tag sedan :) Men jag minns att jag gillade den.

  SvarSlett
 8. Jeg synes det er helt herlig å bli oppslukt av en tv - serie! Nå sist var det American Horror Story, men jeg har veldig lyst til å se Dr Who snart.

  Og takk for smakebiten :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hatt noen slike runder med diverse TV-serier ja! Er litt deilig, blir litt intenst også. Man kommer liksom litt nærmere karakterene når man ser det oftere enn en gang i uken f.eks. Men, noen ganger blir det kanskje litt overdose...

   Slett
 9. Dr Who OG innvasjon fra Mars- Ikke rart du mister konsentrasjonen ;o) Jeg hadde sikkert mistet både konsentrasjonen og nattesøvnen... Takk for smakebiten!

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten!
  Det är flera svenska bokbloggare som också har fastnat för Doktor Who har jag förstått...

  SvarSlett
 11. Hehe herlig å høre det ikke bare meg som ikke får gjort noe annet når man blir hektet på en Tv - serie. Har ikke sett Doctor Who, men kunne godt tenkt meg å bestifte bekjentskap med serien. Takk for smakebiten, virker som en veldig spennende bok. Ha en flott kveld!:)

  SvarSlett

Populære innlegg