søndag 7. oktober 2012

Smakebit på en søndag - Metro 2033 av Dmitry Ghlukovsky

Siste dag av høstferien og denne helgen har latskapen fått leve i aller høyeste grad. Helt til jeg fant ut at det var på tide å omorganisere bokhyllene mine uten egentlig å ha en plan! Til nå har jeg sortert engelsk og norsk, lest og ulest. Ulest-haugen er skremmende høy. Så får jeg ta en lengre diskusjon med meg selv om hvordan jeg ønsker å organisere disse bøkene.

På lesefronten har jeg denne helgen begynt på en post-apokalyptisk roman fra Russlands undergrunn. Jeg har ikke kommet langt nok til å ha gjort meg opp noen mening, men jeg håper virkelig den er spennende, for det er akkurat hva jeg ønsker å lese akkurat nå!

Til slutt sendte de en forsterket søkegruppe etter dem, de lette og de ropte - men til ingen nytte. De var søkk borte. Agentene var forsvunnet. At ingen hadde sett hva som skjedde med dem, var normalt nok. Verre var det at ingen hadde hørt noe ... Ikke en lyd. Og ikke et spor.
s. 9
For regler og flere smakebiter, ta en tur innom bokbloggen Flukten fra virkeligheten.

20 kommentarer:

 1. Rydding i bokhyllene er nyttig, hvordan ble det med u-lest haugen?
  Takk for smakebit og lesetips :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ulest-haugen ble høy og litt større en lest... Jeg kjenner jeg misunner de kundene som kommer innom jobben og MÅ ha en bok nå fordi de ikke har noe å lese på! Slik ønsker jeg det også, tror jeg har en jobb foran meg for å si det sånn...

   Slett
 2. Uhhu, den hørtes da spennende ut på smakebiten din. Får håpe den er det når du kommer lengre ;-)

  SvarSlett
 3. Denna köpte jag i julas, men har inte läst den än. Dystopier lockar alltid :)

  SvarSlett
 4. Kanskje på tide for meg også å rydde i bokhyllene snart... der ser det ikke ut. Smakebiten var i hvertfall spennende så vi får håpe at resten av boken innfrir.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fikk besøk av noen som mente at jeg burde kvitteemg med noen bøker, så da fant jeg ut at jeg måtte rydde sånn at det i det minste så bra ut!

   Slett
 5. Den här har jag hört mycket bra om, men inte läst själv. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 6. Ikke verst at du organiserer bokhylla:) Det er litt av en jobb:) Har også mest ulest enn lest i min hylle, liker det:) Alltid noe å glede seg til der:)

  Takk for smakebiten! Den boken hørtes jo spennende ut! Håper den er det. Gleder meg ihvertfall til å høre mer om den for nysgjerrig ble jeg:) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, akkurat nå lurer jeg veldig på hva det er jeg har gitt meg ut på :P Kaos... :)

   Slett
 7. Jeg synes organisering av bokhyller er kjempegøy, jeg :-) Post - apokalyptisk og Russlands undergrunn høres forresten ut som en spennende kombinasjon - håper boka står til forventningene.

  God søndag!

  SvarSlett
 8. Så spennende, russiks undergrun høres veldig interessant ut! :) Jeg likte omslaget godt også. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten. Postapokalyptisk - det var nytt för mig!
  Vad tidigt ni har höstlov förresten!

  SvarSlett
 10. Jeg ryddet i skal lese hyllen i går uten at jeg tror det ble hverken mer systematisk eller lettere å finne en bok. Men penere ble det :-)
  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 11. denne har eg aldri hørt om før, så takk for interessant smakebit :)

  SvarSlett
 12. Jeg sto og snakket om denne med en mannlig kollega i bokhandelen jeg jobber i går, han holdt nemlig på å lese den og likte den godt. Jeg syntes konseptet virket utrolig spennende. Er språket så langt godt? Virker det som en grei oversettelse?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har kommet veldig kort, og språket består av veldig korte setninger. Jeg begynner gradvis å venne meg til språket nå, så jeg tror ikke det skal bli noe problem. Jeg har hatt en setning jeg lurte litt på om var elendig oversatt eller om den bare var dårlig skrevet fra forfatterens side... Det har vært en litt heseblesende helg, så jeg er kun på side 19 :)

   Slett
 13. Det var en meget spennende smakebit, Anja :) Jeg har ikke lest noe særlig med litteratur fra Russland, unntaket er halve Anna Karenina.

  Kvitte seg med bøker? Det gjør jeg ofte, men BARE med bøker som var så der. Uleste bøker skal få bli, med mindre jeg ser en bok i hyllen jeg ikke kan begripe hvorfor jeg egentlig kjøpte. Organisering er veldig gøy, men utrolig tidkrevende. Ha en strålende uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er litt av en jobb. Brødrene Karamasov OG Krig og fred bestemte seg akkurat for å ta et stupdykk ned i hodet mitt :)

   Har tatt litt tid, men nå vet jeg endelig hvordan jeg vil ha det ... tror jeg :P

   Slett
 14. Den er ei av dei to papirbøkene som skal bli med Kindle'n min når flyet tar av mot Sør-Afrika på fredag. Ser interessant ut.

  SvarSlett
 15. Metro 2033 er et mesterverk! :D Gled deg!

  SvarSlett

Populære innlegg