søndag 11. november 2012

En smakebit på en søndag: Slottet av Franz Kafka


Siden progresjonen i lesingen min har vært minimal den siste tide, så må jeg innrømme at jeg har ikke fullført noen av bøkene jeg har kommet med smakebiter av de siste ukene. Så skal jeg dele en smakebit av de gamle, eller finne på noe nytt? Etter litt leting kom jeg på at jeg har en påbegynt bok som jeg ikke har vært i humør til å lese den siste tiden. Ikke fordi jeg ikke likte den, men fordi jeg ikke var motivert til å lese noe som tok tid. Så her kommer det en smakebit fra Kafkas Slottet.

K. satte seg på en vindusbenk, fast besluttet på å tilbringe natten der og for øvrig ikke ta imot noen tjenester av familien. Menneskene i landsbyen, som sendte ham vekk eller var redde for ham, forekom ham å være mer ufarlige, for de henviste ham i grunnen til ham selv, hjalp ham til å holde sine krefter samlet; men slike tilsynelatende hjelpere som takket være en liten maskerade førte ham til sin familie istedenfor til slottet, de avledet ham, enten de ville det eller ikke, de arbeidet på å ødelegge hans krefter.
Først nå la jeg merke til de eviglange setningene! Men, boken er veldig rar og spesiell og siden jeg liker rart og spesielt, liker jeg det jeg har lest til nå. Så får jeg bare ta fatt på den når jeg føler ånden kommer over meg...

En smakebit på en søndag er en ukentlig utfordring fra Mari i bloggen Flukten fra virkeligheten. Denne helgen spør hun også om noen har vært på bokmarked og handlet. Svaret mitt er NEI! Jeg har ikke plass til så mange bøker som ofte blir etter en slik seanse, jeg har ennå ikke funnet plass til Bjørnstjerne Bjørnsons samlede verk noe sted, etter sist gang jeg kjøpte bruktbøker til en slikk og ingenting...

9 kommentarer:

 1. Jeg har ikke lest noe av kafka,kanskje jeg skulle prøvd meg en gang... ble litt nysgjerrig. Har heller ikke vært på bokmarked,men så liker jeg best nye bøker og ikke de som er lest i fra før... men endel bøker som jeg ønsker meg må jeg kjøpe brukt skal jeg lese de....så den "fobien" mot brukte bøker må overvinnes på en måte!

  SvarSlett
 2. Denne leste jeg i mai, og det var virkelig en underlig opplevelse. Laaange setninger, og når du kikker tilbake på dem så inneholder de sjeldent fremdrift. En forvirrende bok som gikk i sirkler, på stedet hvil, og resten av boka er lik. Merkelig merkelig spesiell. Enten så liker man den, tror jeg, eller så blir man bare mer forvirret :o)

  Omtalen min er her om du er interessert: http://ebokhyllami.blogspot.no/2012/05/bokanmeldelse-castle-av-franz-kafka.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig anmeldelse av boken Marianne! Heldigvis er liker jeg merkelig, så skal bli spennende å virkelig få tatt fatt på boken igjen.

   Slett
 3. Har det slik at jeg både har lyst til å lese noe av Kafka en gang, men de få gangene jeg har kikket på noe han har skrevet, har jeg lagt boken fra meg igjen. Han blir for tung.

  Leste en grafisk roman om han en gang - sinnet til Kafka og livet hans var så sammensatt og dystert på mange måter, at jeg tror ikke jeg orker mer.

  Takk allikevel for smakebiten : )

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. En fin smakebit! Jeg har egentlig tenkt at Kafka er en forfatter jeg må lese noe av, men det har ikke blitt sånn. Jeg leste Prosessen i tegneserieform, egentlig mest slik at jeg kunne si hva boken handlet om. Tegneserien var ok, men veldig mørk.
  Jeg har kanskje ikke hatt plass for de mørke og strenge bøkene, eller de bøkene som krever mye av meg, i det siste.
  Ønsker deg en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 5. Denne boken står i bokhyllen min, jeg har lest den - men det er mange år siden. Når du nevner de lange setningene og dessuten at "boken er veldig rar og spesiell" så husker jeg at det er nettopp hva den var. Til ettertanke...hele tiden, hver side faktisk. Nå er jeg spent på hva du synes etter å ha lest den ferdig'!

  SvarSlett
 6. Har ikke lest noe kafka, men kunne godt tenkt meg det:) Takk for smakebiten og ha en god søndag!:)

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten. Eftersom jag inte gillar så långa meningar så lockar den inte direkt;-) Men jag har läst Kafka, bl.a. Processen.

  SvarSlett
 8. Franz Kafka har jag läst, men det är egentligen ingen bekantskap jag gärna tar upp igen :)

  SvarSlett

Populære innlegg