lørdag 17. november 2012

Bokomtale: The Dead of Night av John Marsden (noen spoilers)


For elleve måneder siden leste jeg Tomorrow, When the War began av John Marsden. The Dead of Night er bok nummer to i Tomorrow-serien. Selv ble jeg overrasket over hvor lenge siden det er jeg leste første bok, det må bare bety at dette året har gått skrekkelig fort!

I bok nummer to er det fortsatt krig. Corrie og Kevin er fortsatt tatt til fange uten at Ellie og vennene hennes vet noe om hvordan det har gått med dem. For øyeblikket gjemmer de seg i Hell, men etter en liten pep-talk fra Homer finner de ut at det er på tide å gjøre noe. Etter dette blir det mye action og gjengen havner i alvorlig fare opptil flere ganger.

Jeg nevnte i forrige omtale at boken fikk en til å tenke på hvordan man selv ville reagert i en krigssituasjon, og det gjorde også i bok nummer to. Jeg liker hvordan Marsden gjør ungdommene så menneskelige. De har sine sammenbrudd, de er ingen superhelter, selv om de gjør ganske heftige ting. Alle har sine måter å reagere på, og jeg føler at det er ekte ungdommer jeg leser om. Handlingene er til tider veldig spennende, og det er lenge siden jeg har måttet lese fordi jeg bare vite hva som kommer til å skje videre. Det å skulle vente på neste bok blir lenge, men neste lønning må minst to bøker i serien bestilles inn!

Det er et lite avsnitt jeg vil dra fram som meget fornuftig, og som faktisk ga meg noen svar på ting jeg har grublet på den siste tiden.
"I mean that the more confident people are about their beliefs, the more likely they are to be wrong. It's the ones who are so certain, so black and white, the ones who never consider that they could be wrong or that anyone else could be right, they're the ones who scares me. When you're not confident at least you keep checking what you do and asking yourself if you're on the right track."
side 176
 Dette er en bok jeg anbefaler alle som leser engelske ungdomsbøker, liker action og spenning og ikke bare leser rosa, hyggelige og romantiske bøker. Her får man virkelighetens råskap og underholdning mellom to permer. Jeg likte denne boken bedre enn den første. Ryktene skal ha det til at bok nummer to skal spilles inn til neste år, men at det er usikkert om det blir med samme skuespillere som spilte i den første filmen (som gikk på kino i 2010). Jeg kunne ikke finne noe som bekreftet ryktene hos IMDb, så tiden får vel vise oss hva som eventuelt skjer.

Utgitt: 2006 (opprinnelig utgitt 1994)
Forlag: Scholastic Inc
Sideantall: 264 sider (pocket)
ISBN: 978-0-439-82911-3
Kilder: Kjøpt

2 kommentarer:

  1. Jeg leste bok 1 for noen år siden, men oversettelse var så skuffende at jeg mistet helt lysten på resten av serien. Du har fått meg til å revurdere, så takk for det. :)

    Enig i det sitatet forresten.

    SvarSlett
  2. Jeg leste denne for et par år siden og er enig med deg i at den er bedre enn den første og det til tross for at jeg leste nummer 2 på norsk og nummer 1 på engelsk. Jeg kommer nok til å lese resten på engelsk. Jeg kan ikke huske at oversettelsen var dårlig, men det blir litt enkelt språk. Nå ble jeg nok en gang minnet på at jeg må lese videre i serien som jeg forøvrig synes er bra. God omtale!

    SvarSlett

Populære innlegg