søndag 18. november 2012

Smakebit på en søndag: Eremittkrepsene av Anne B. Ragde

Da skinner sola på vindusrutene og minner meg på at nå jeg vaske dem før frosten setter inn for alvor. Dermed er det en lettelse å kunne utsette det med et blogginnlegg (og et eplekakestykke). Boken jeg egentlig leser på har jeg bestemt meg for å la hvile litt, rett og slett fordi den ikke faller helt i smak. Det er Tigerens kone av Tea Obrecht. Derfor lirket jeg i går kveld ut en annen bok av bokhyllen, nemlig Eremittkrepsene, hvor jeg har fått lest hele 3 sider allerede... Kan hende jeg må komme litt lenger i den boken før jeg får meg noen rene vinduer... Jeg mener, jeg trenger jo ikke utsikt for å lese?

Hun hørte at han lot vannet, midt i skålen, det greide han ikke å gjøre om på, om han hadde aldri så mange gjester sovende rundt seg. Hun lyttet etter etterdråpene, hørte ham trekke ned. Hun hørte ikke vannet i håndvasken etterpå, bare at døra på nytt ble åpnet og lukket, før han gikk sakte ned rappa til kjøkkenet. Der hørte hun at han tappet i vann i kaffekjelen, antagelig på gammel grut fra i går kveld, så ble det stille.
s. 6
Jeg har virkelig sansen for Ragdes hverdagslige fortellerstil. Alt er så normalt og velkjent i det hun skriver slik at det føles ut som det er jeg som ligger i senga og lytter til faren som står opp en tidlig morgen.

For flere smakebiter og boktips, ta en tur innom bloggen Flukten fra virkeligheten. Der dukker det opp mange spennende smakebiter utover dagen.

13 kommentarer:

 1. Jag trodde detta var en okänd författare för mig, men när jag kollade upp henne så såg jag ju att det är hon som skrivit Berlinerpopplarna. Den vill jag så gärna läsa :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er bok nummer to av Berlinerpoplene :)

   Slett
 2. Den første boken synes jeg var veldig bra, men etter å ha lest Eremittkrepsene fikk jeg liten lyst til å lese den siste. Det ble for mye av de detaljerte beskrivelsene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, likte godt den første. Har siste boken også, så skal bli spennende å se hva jeg synes når jeg er ferdig.

   Slett
 3. Du er ikke den eneste som bruker bøker for å utsette vindusvasken. *kremt* Takk for smakebiten. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff ja, den vindusvasken frister lite. Men stuevinduet er under en terrasse, slik at det blir så utrolig fort møkkete! Så må nok bare ... meget snart...

   Slett
 4. Jeg elsker Anne B. Ragde sin Bøker:). Selv om jeg har lest bare Neahov Triologien og Jeg skal gjøre deg lykkelig (litt usikker på det er den riktige tittelen).

  SvarSlett
 5. Har fortfarande inte läst något av Ragde, skulle gärna göra det. Och inte behöver man utsikt för att läsa;-)

  SvarSlett
 6. herlig ! takk for fin smakebit og godt boktips :)
  eg har nettopp gjordt med ferdig med "jeg skal gjøre deg så lykkelig" av samme forfatter og eg må si meg enig i det du skriver her om stilen hennes :) eg skal definitivt lese flere bøker av henne ;)

  SvarSlett
 7. Jeg har lest mange bøker av Ragde. Liker mange, men noen blir litt for røffe i stilen. Den beste syns jeg er Arsenikktårnet. Men hun er absolutt verdt å lese. En litt annerledes forfatter, og de liker jeg.

  SvarSlett
 8. Huff,ikke snakk om vundusvask,jeg skulle også vasket mine for lenge siden. Jeg likte godt trilologien til ragde, men så leste jeg "Nattønsket" som jeg leste ferdig bare på trass, Arsenikktårnet avbrøt jeg når jeg leste den for noen år siden, men kanskje jeg skulle gitt den en ny sjanse en gang? Tusen takk for smakebiten:-)

  SvarSlett
 9. Herlig smakebit! Har faktisk ikke lest noen av bøkene fra denne forfatteren, det bør jeg nok gjøre noe med :)

  SvarSlett
 10. En fin smakebit! Jeg likte også virkelig godt disse bøkene.

  Du minner meg på at jeg også må få vasket vinduene. Sukk.
  Det har regnet og regnet og regnet i det siste og da er det ingen vits å vaske noe på utsiden hvert fall :-)

  SvarSlett

Populære innlegg