søndag 9. desember 2012

En smakebit på søndag: Lasarusfenomenet av Kjetil Johnsen

I går var vi en tur på biblioteket hvor jeg plukket med meg endel ungdomsbøker. Den ene leste jeg ut på drøye timen, og i bunken ligger det flere kjappleste (er det i det hele tatt et ord?) bøker. Kan jo være en fordel når jeg ligger temmelig etter med lesemålet mitt på 100 bøker i løpet av året og jeg må lese 38 bøker innen nyttårsaften... Men, det er jo selvsagt ikke derfor jeg lånte bøkene! Det er nemlig så mange ganger jeg har fått spørsmål på jobben om barne- og ungdomsbøker, og så aner jeg ikke noe om hva det handler om. Dermed har jeg raskt og enkelt tenkt til å gjøre noe med det.

Innimellom julerengjøring og pepperkakebaking (deigen står klar) så håper jeg å få lest ut denne boken. Da har jeg lest hele to bøker i løpet av en helg og det bør jeg være godt fornøyd med.


Lasarusfenomenet er første bok i seren den 4. parallell av Kjetil Johnsen. Jeg kjenner ikke mer til boken annet enn at den akkurat har kommet inn på jobben og ser ut til å være action-fylt. Baksiden lover meg spenning: "Verdens mest avanserte våpen er 17 år og heter Emma." Smakebiten kommer fra en helt tilfeldig valgt side.
  - Emma, Emma. Du har vært gjennom en tøff periode. Du er fortsatt en tøff periode. Du må stole på at jeg og Holly gjør det riktige, selv om du kanskje ikke synes det akkurat i øyeblikket. Vi er ikke dumme, vi er ikke ufølsomme. Vi vil det beste, for alle.
s. 100
Jeg kjente meg litt igjen i enkelte ting jeg har sagt her i huset når enkelte har protestert på at de ikke har fått viljen sin...

En smakebit på en søndag er en ukentlig utfordring i regi av Flukten fra virkeligheten. Ta en tur innom for å se regler og lese mange spennende smakebiter!

9 kommentarer:

 1. Som mor til 3 tenåringer kjenner jeg dette litt igjen,tusen takk for boktips og smakebit. Så stilig "Mine siste terningkast" var.Her er det vasking av bad på menyen i dag og det er gørr kjedelig,men må jo gjøres!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du likte "mine siste terningkast" :) Takk!

   Jeg har ikke tenåring selv enda, men fortsatt meeeeget gjenkjennelig he he. I dag har det gått i: Nei, jeg er ikke slem selv om jeg sier at du ikke får gå på skolen før du har tatt på deg strømpebukse...

   Slett
 2. Kjapplest er definitivt et ord! Som fortspist ;-) Alle sammensetninger er lov, og plutselig skal du se at ordet kommer i norsk ordliste. Jeg har nettopp lest at å nave er blitt et akseptert ord (ungdommer som mottar støtte fra NAV ett år istedenfor å gå på skole/jobbe)...
  Gjelder Donald-BØKER? Det er jo bøker? De er kjappleste, og vips så skal du se at du har lest deg gjennom 38 nye før nyttår. Ingenting er umulig bare du er kreativ nok :D
  Takk for smakebiten. Jeg kjenner verken forfatter eller boka. Ser fram til bokomtalen din så jeg får vite mer :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Donaldbøker ja! Har en hel kasse full i boden :P he he... Eller barnebøker? Har mange av de her i huset, he he :)

   Slett
 3. Ungdomsböcker brukar vara riktigt bra. Och så är de ofta väldigt snabblästa :)

  SvarSlett
 4. Kjapplest burde absolutt være et ord! :-)
  Jeg jobber på biblioteket og en side av jobben er absolutt å også lese barne- og ungdomslitteratur. Samtidig blir det gitt ut så mange gode bøker i de kategoriene at det ikke ses på som en byrde :-) Jeg har ikke prøvd meg på Den 4de parallell likevel. Men det tror jeg nok jeg skal, når jeg kommer så langt!
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 5. Enig med Astrid Terese; kjapplest bør inn i Bokmålsordboka!
  Det er ikke enkelt å være tenåring, og lese ungdomsbøker med historier som også kan være gjenkjennelige for oss foreldre tenker er bra :)
  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 6. Så spennende ungdomsbok du har funnet deg, er rett å slett veldig nysgjerrig på den. Siden jeg liker ungdomsbøker så pass godt skal jeg nok greie å kaste meg over denne. Kjapplest er jeg helt enig om er ett ord:)Takk for smakebiten og kos deg med pepperkakebaking!:)

  SvarSlett
 7. Jag har inte hört talas om den här boken, men den verkar spännande :) Tack för smakbiten!

  SvarSlett

Populære innlegg