søndag 30. desember 2012

Lesemål for 2013 og oppsummering for 2012

Denne siden ligger allerede under, men tenkte jeg skulle publisere den offisielt her også.

Nye utfordringer trenger man. Litt lavere ambisjoner enn 2012 føler jeg er på sin plass, slik at jeg faktisk kan klare å fullføre noen av utfordringene for en gangs skyld... I tillegg skal jeg forsøke å lese 70 bøker i Goodreads' leseutfordring også. I fjor gikk jeg for 100 bøker, men pr. 24/12 var det kun 65 bøker lest. Derfor går jeg for et mål jeg fortsatt må strekke meg etter, men som allikevel er mulig å klare.Jeg gjør et nytt forsøk på å tømme bokhyllen for uleste bøker og fylle den med leste. Jeg har ikke klart det de to siste årene, men i år skal jeg klare det! Jeg går for 30 bøker denne gangen også...

 1. Ready Player One av Ernest Cline
 2. Natten til fandens gebursdag av Max Mauser
 3. Få meg på, for faen av Olaug Nilsen
 4. Tirsdagsdamene av Monika Peetz
 5. Moonraker's Bride av Madeleine Brent
 6. Kafka på stranden av Haruki Murakami
 7. To Kill a Mockingbird av Harper Lee
 8. Flommens år av Margaret Atwood
 9. War Horse av Michael Morpurgo
 10. The Help av Kthryn Stockett
 11. Dårlig karma av David Safier
 12. A Touch of Dead av Charlaine Harris
 13. Gone - Mørke krefter av Michale Grant
 14. Cold Comfort Farm av Stella Gibbons
 15. Alice I Have Been av Melanie Benjamin
 16. Harens år av Arto Paaslinna
 17. 1984 av George Orwell
 18. Emma av Jane Austen
 19. Alkymisten av Paulo Coelho
 20. Øya av Victoria Hislop
 21. Halvgudene av Mari Moen Holsve
 22. Cee Cee Honeycutts reddende engler av Beth Hoffman
 23. Bel Ami av Guy de Maupassant
 24. Misery av Stephen King
 25. Det som er mitt av Anne Holt
 26. Skumring over landskapet av Kazuo Ishiguro
 27. Slangebæreren av Unni Lindell
 28. Isprinsessen av Camilla Läckberg
 29. The No.1 Ladies' Detective Agency av Alexander McCall Smith
 30. Ta vare på mamma av Shin Kyong-Sook

Siden dystopia er min favorittsjanger, går jeg for denne utfordringen i år også. Jeg klarte kun 8 av 15 i fjor. Siden valget står mellom 5 eller 15, så går jeg for 5 stykker, selv om det sikkert blir flere.
 1.  

Jeg fortsetter med mitt forsøk på å lese mer kjente, norske nåtidsforfattere. I 2012 ble det kun Anne B. Ragde og Hans Olav Lahlum. I år skal minst 5 norske forfattere leses...

Jeg skal lese minst to bøker på nynorsk:


Lesesirkel 1001 bøker
Etter den store "fadesen" fra i fjor, som resulterte i kun en fullført bok, og to påbegynte hos Lines biblioteks lesesirkel, så forsøker jeg meg igjen. Heldigvis er det flere bøker på den listen i 2013 som jeg allerede har planlagt å lese, så det lover jo bra. Jeg vet at minst 5 av bøkene skal bli lest nemlig...
 • Kafka på stranden av Haruki Murakami - 27. januar
 • Storm I juni - Irène Némirovsky - 24. februar
 • Northanger Abbey - Jane Austen - 28. april
 • Det røde rommet - August Strindberg - 26. mai
 • To Kill a Mockingbird - Harper Lee - 25. august
 • The Handmaids Tale - Margaret Atwood - 27. oktober
MEN, hvordan har det gått i år? Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har nådd noe særlig av målene mine. Tiden har ikke strukket til, energien har ikke strukket til, og jeg gikk litt leselei en periode. Jeg har ikke kommet over nok inspirerende litteratur kjenner jeg, slik at mange bøker har blitt lagt til side og få bøker har blitt fullført. Egentlig kan jeg kanskje ikke klage, for jeg har rukket å lese 65 bøker og det er jo strengt tatt ikke dårlig synes jeg. Men selve utfordringene jeg satte meg står ufullført...

Lese 100 bøker: Som nevnt ovenfor, så klarte jeg kun 65 (kanskje 66 hvis jeg blir ferdig med boken jeg leser nå). Litt enkel matematikk sier at jeg dermed mangler 35 bøker for å nå målet.

15 dystopiske romaner: Jeg klarte kun 8 stykker, nytt forsøk neste år.

Off the Sehlf: Det gikk som ifjor, elendig med målet om å lese 30 uleste bøker innkjøpt året før. For neste år har jeg satt opp bøker som det er større sannsynlighet for at jeg virkelig har lyst til å lese!

Charles Dickens: Jeg har lest Store forventinger (for andre gang) og holder på med A Christmas Carol. Målet var å lese minst 3 romaner, så selv om jeg rekker å bli ferdig med boken jeg leser nå, så... Beklager Mr. Dickens, det var definitivt ikke deg!

Torbjørn Egner: Det hadde vært så utrolig enkelt å lese gjennom Egners bøker, og mange av de har jeg jo her hjemme! Men, jeg fant aldri helt tiden og lysten til det, så da møter jeg 2013 med nok et ufulstendig mål.

Bjørnstjerne Bjørnson: Akk o' ve, det hadde vært minst like enkelt å lest 4 av Bjørnsons verk, jeg har alle liggende. Men, det ble liksom aldri tid og stunder til dette dessverre! jeg fikk aldri åpnet en eneste bok, og jeg som kjøpte hele hans samlede verker på bruktbutikken for nesten ingenting!

The Song of Fire and Ice: Jada, her også gikk det skeis. Heldigvis kan jeg skylde på at disse bøkene har vært bortlånt store deler av året, og jeg har ikke hatt tid til å synke inn i George R.R. Martins fantastiske verden igjen (jeg har allerede lest første bok). Jeg kjenner det frister med å starte opp året med disse.
10 norske, moderne forfattere: Som nevnt tidligere i innlegget, jeg har kun fått lest Anne B. Ragde og Hans Olav Lahlum i år. Bedre lykke neste gang!

Nynorsk: Dette var et mål jeg var sikker på at jeg skulle klare. Jeg har begynt, men de er blant påbegynte, men foreløpig på vent-bøkene. Bedre lykke neste gang! Jeg har Innsirkling og Song for Eirabu som venter blant annet.

Les en debutant: Jeg hadde planer om å bli med på Bokelskerinnens prosjekt om å lese debutanter, men det ble litt for stort for meg med mine altfor få timer!

Lesesirkel 1001-bøker: Her falt jeg helt av, da jeg virkelig var inne i en "jeg klarer bare ikke å lese en bok andre sier jeg skal lese"-humør. Det ble for mye av det gjennom studier, så det ble en 1 1/2 bok. Heldigvis ser neste år lovende ut, for da er det satt opp mange bøker jeg allerede har stående og som jeg virkelig har lyst til å lese.

Så da gjenstår det å se hvordan dette går! På mandag kommer det et innlegg over mine 10 på topp bøker i 2012, så følg med!

9 kommentarer:

 1. Eg har og meldt meg på off the shelf-utfordringa, men eg har ikkje skrevet liste over bøker som skal leses. Tar det meir på impuls, men det er fleire i dei andre utfordringane som står i bokhylla mi.

  På di liste var det fleire eg hadde lest. I første omgang må du få lest "The Help", "Cold Comfort Farm", "Harens år" og "CeeCee Honeycutts reddende engler". Eg leste forøvrig 31 stk off the shelf d.å., og går for det same i 2013.

  Mht utfordringar har eg tru på at ein må vera modig og ein trenger noko å strekka seg etter. Gjekk det ikkje som ein hadde tenkt så har ein lært noko av det.

  Lykke til med mål og utfordringer, og eg gler meg til å følge oppturer og nedturer!

  SvarSlett
  Svar
  1. I fjor satt jeg opp bøker på listen Off the Shelf som jeg burde få lest, nå har kun bøker jeg vil lese. Tenker det vil gjøre susen! Så satser jeg på et år med bedre leselyst enn i jeg har hatt i år, jeg har nemlig gått flere uker uten å lese innimellom!

   Slett
  2. Det er mange bøker som burde vært lest, men det er snakk om smak og behag:-)

   Slett
  3. Nemlig! Dette året har vært litt for mye burde og litt for lite har lyst :P

   Slett
 2. Jeg er meget imponert over mengden utfordringer!
  Jeg satte meg fore å lese Dickens - det gikk skeis, Lines lesesirkel - det gikk skeis, 30 bøker off the shelf - det klarte jeg og 365 bøker - det klarte jeg. Dette året vil jeg derfor kun ha mengde bøker pluss Lines lesesirkel og en ebok utfordring. Jeg blir bare lei meg for alt jeg ikke får til :-) (Og så er jeg ikke flink til å lese ting jeg føler jeg må lese)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir også veldig skuffet når jeg ikke klarer utfordringer! har for sterkt konkurranseinstinkt. Heldigvis er jeg en ukuelig optimist, så neste år! :)

   Slett
 3. Kommer nok også til og melde meg på Off the Shelf challenge :)

  Lykke til neste år :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Lykke til med Off the Shelf du også, må vi få tømt våre bokhyller for ukjente bøker...

   Slett
 4. Viss du leiter etter fleire nynorskbøker så har Ingrid Z. Aanestad skrevet 3 bøker på nynorsk:-)

  SvarSlett

Populære innlegg