onsdag 5. desember 2012

Bok på film: Nyheter uke 49Jeg skal forsøke og gi dere ukentlige nyheter om hva som skjer rundt filmatisert skjønnlitteratur (og eventuelt skuespill/tegneserier) rundt om i verden. Kom gjerne med tips om eventuelle filmatiseringer jeg ikke har fått med meg! Filmpremierer vil også komme under her. Siden dette er første gangen, vil enkelte nyheter ikke være helt rykende ferske og sikkert flere mangle. Det vil forhåpentligvis jevne seg ut til neste uke.


Warm Bodies
 
Traileren for Isaas Roths Warm Bodies er ute, og selv for folk som meg som kanskje er litt pysete av seg, så tror jeg faktisk at jeg skal klare å se denne filmen.World War Z

Mer zombier, denne gangen av den mer action-fylte sorten. Med Brad Pitt i hovedrollen, kul musikk og ikke et eneste nærbilde av en ekkel zombie i traileren, gjør at jeg nesten blir nysgjerrig (men siden det blir litt teit å ta med seg pute på kino, så tror jeg at jeg står over i første omgang). Filmen er basert på boken World War Z: An Oral History of the Zombie War av Max Brooks. Filmen er ment å ha premiere her i Norge 12. juli neste år.
Les Miserables

En film jeg ser frem til, og som kommer på kino 18. januar, er musikalen Les Miserables. Her vil det bli mange kjente fjes, flott sang og siden jeg fikk gåsehud av traileren, bør det love bra for selve filmen. Boken Les Miserables er, for den som ikke vet om det, skrevet av Victor Hugo. Han har også skrevet den kjente Ringeren fra Notre Dame.

The Mortal Instruments: City of Bones

Cassandra Clares populære serie The Mortal Instruments har i disse dager blitt filmatisert av norske Harald Zwart. Filmen har planlagt premiere i august, her har du traileren.2012 New York Film Critics Awards

På mandag ble vinnerne av New york Film Critics Awards annonsert. Under finner du en oversikt over filmatiserte bøker som gikk av med seieren. For hele listen, se her.

Beste kvinnelige skuespiller
Rachel Weiz i The Deep Blue Sea (skuespill av Terence Rattigan)

Nominert til 2012 Annie Award

Annie Award går til animasjonsfilmer, og følgende filmer er nominert:

Beste animerte film
De fem legendene (basert på barnebøker av Joyce Williams) 
Hotel Transylvania (her møter vi bl.a. både Dracula og Frankenstein)

Beste stemme i en animert film
Hotel Transylvania - Adam Sandler som Dracula
De fem legendene - Jude Law som Pitch

Beste regissør i en produksjon av en animert film.
Hotel Transylvania - Genndy Tartakovsky

Resten av nominasjonene kan du se her.

Kristoffer Hivju i Game of Thrones sesong 3

(Foto: HBO / Øystein Orderud – montasje: NRK)
Den norske skuespilleren Kristoffer Hivju vil bli å se i neste sesong av Game of Thrones. Hans karakter heter Tormund Giantsbane, og han vil ha sin plass på 'The Wall'. Sesongpremiere vil bli 31. mars 2013 på HBO.
Fra premieren av Life of Pi

Her er intervjuer og bilder fra premieren av filmen Life of Pi, en filmatisering av den kjente boken til Yann Martel. Filmen får premiere i Norge 1. juledag. Artikkelen fra premieren finner du her.Foxfire som indifilm

Boken Foxfire av Joyce Carol Oates har premiere på enkelte kinoer til neste år, men foreløpig ser dette kun ut til å gjelde Frankrike, Belgia og Nederland. Filmen handler om en gruppe viljesterke, unge jenter i et voldelig 50-talls New York. De danner gjengen Firefox, hvor de tar opp kampen mot de som ønsker å utnytte dem. Regissør er Lauren Cantet.    

Mange meninger om Hobbiten

Når elskede verk som Tolkiens bøker skal filmatiseres, så er det garantert at det sitter en gjeng der ute og ha mange meninger. Man kan bl.a. se filmen med 48 bilder i sekundet (noe som er dobbelt av hva som er vanlig), noe endel mener blir for ekte. I Norge vil man kunne velge hvilket format man ønsker å se ved mange kinoer.

Andre mener at filmen har litt for mange detaljer som gjør at filmen kan virke treg i begynnelsen, og at Peter Jackson har tatt med litt for mange nerdedetaljer fra Tolkiens univers slik at det har gått ut over selve handlingen.. Heldigvis blir det mer action etterhvert. Selv om boken opprinnelig er en barnebok, vil nok ikke filmen passe for de yngste. Den skal ha beholdt et barnslig preg, men som film ligger den mer opp mot Ringenes Herre i voldelighesnivå. Hele artikkelen kan du lese her.

Filmen kan sees fra 12. desember på norske kinoer, hele to dager før den amerikanske premieren.

LD Entertainment har bedt om å få rettighetene til Becca Fitzpatricks Hush Hush, hvor skaperen av TV-serien Greek er tenkt å skulle skrive manuset. Produksjonen av den første filmen vil begynne i 2013. Det er snakk om fire bøker, om det vil bli fire filmer vil tiden vise. Les mer her.

Ekte hårklipp i Lés Miserables

I en scene hvor Anne Hathaways  karakter klipper håret sitt for å selge det, er det skuespillerens ekte hår som blir klippet.

kinotoppen i USA fra helgen som var, finner vi følgende filamtiserte bøker:
1. Breaking Dawn Part 2 - $17,4 mill (3 uker, tilsammen $255 mill)
2. Skyfall - $16,6 mill (4 uker, tilsammen $246 mill)
3. De fem legendene - $13,4 mill (2 uker, tilsammen $48,8 mill)
5. Historien om Pi - $12,2 mill (2 uker, $48,5 mill)
7. Killing Them Softly (1 uke, $6,81 mill)

 På kinotoppen i Norge fra denne helgen, finner vi disse filmene:
1. Reisen til julestjernen - 37 895 besøkende (4 uker, 289 258 besøkende tilsammen)
2. Breaking Dawn Part 2 - 15 774 besøkende (3 uker, 283 626 besøkende tilsammen)
3. James Bond: Skyfall - 14 541 besøkende (6 uker, 676 642 besøkende tilsammen)
4. De fem lengende - 13 964 besøkdende (Ny, 14 184 besøkende tilsammen)
6. Folk og røvere i Kardemommeby - direkte fra Nationaltheateret - 4553 besøkende
11. Killing Them Softly - 1299 besøkende (5 uker, 226 51 besøkende tilsammen)
14. Tingeling - Vingenes Hemmelighet - 1116 besøkende (7 uker, 101 922 besøkende tilsammen)
22. Hotel Transylvania - 400 besøkende (10 uker, 89 564 besøkende tilsammen)
23. Asterix og Obelix hos britene - 367 besøkende (6 uker, 46 039 besøkende tilsammen)
25. The Perks of Being a Wallflower - 314 besøkende (4 uker, 7250 besøkende tilsammen)

Kilder: Filmpolitiet, IMDB og Goodreads

7 kommentarer:

 1. World War Z var en fntastisk bok, anbefales om du ikke har lest den! Gleder meg goså til Les Mis, Game of Thrones og City of Bones! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mye å glede seg til fremover ja! :) Så du hadde skrytt veldig av World War Z på Goodreads, jeg er ikke sånn veldig glad i zombier, lettskremt som fy (eller for god fantasi kanskje)..

   Slett
 2. Kjempeflott spalte, Anja! Jeg ser virkelig frem til å følge med på denne videre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du skal følge med. Jeg skal virkelig jobbe med å å denne til å fungere bra etterhvert :)

   Slett
 3. Jeg blir mer og mer spent på Les miserables, håper ikke forventningene blir for store! Har du lest boka? Musikalen er jo en "light" versjon, men det kan virke som om filmen virkelig får fram tragedien i det hele:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke fått lest boken, men liker historien veldig godt. Ser frem til filmen. Liker spesielt godt å se kjente skuespillere i litt anderledes roller, så har store forventninger jeg også :)

   Slett
 4. Jeg håper virkelig Hush Hush blir til film, har alle bøkene har hittil bare lest den første men elsker den første boka:)

  SvarSlett

Populære innlegg