onsdag 12. desember 2012

Bok på film: Nyheter uke 50.En ny uke har gått og ting skjer i filmverden. Her er litt nytt av det som skjer rundt filmatisert film, skuespill og tegneserier.

James Bond populær i hjemlandet


Den siste James Bond-filmen, Skyfall, er nå den mest sette filmen på britiske kinoer. På 40 dager har filmen innkassert £94,27 mill. og har slått Avatars £94 mill. Til sammenligning brukte Avatar 11 mndr på å oppnå samme sum (og en skal ikke glemme at dette inkluderer dyrere 3D-billetter).

Første bilde fra Ender's Game

Første offisielle bilde fra den kommende filmen Ender's Game er frigitt! Boken Ender's Game ble utgitt i 1985 og skrevet av Orson Scott Card. Denne science fiction filmen vil bli å se tidligst senhøsen 2013.

Kilde: Totalfilm

Ny skuespiller tar over rolle i Sin City 2

I 2005 spilte Michael Clarke Duncan (kanskje mest kjent for dødsstraff-fangen i The Green Mile) Manute i den første Sin City filmen, basert på Frank Millers tegneserie med samme navn. Tidligere i år døde han, og når tegneserie nummer 2 skal filmatiseres, Sin City: A Dame To Kill For, kunne det fort bli problematisk med tanke på at Manute har en ganske stor rolle. Nå har de funnet en ny skuespiller som kan overta, slik at prosjektet kan fullføres. Det er  Dennis Haysbert som vil komme til å ta over rollen. Regissørene Rodriguez og Miller virker fornøyd med løsningen, og uttalte i fellesskap: "Manute is a character that has been part of the heart of the Sin City tales and the late Michael Clarke Duncan beautifully established that role on screen. We could not tell the story of Sin City: A Dame to Kill For without Manute and are thrilled to welcome Dennis Haysbert to the cast."

The Man Who Killed Don Quixote

Johnny Depp kommer til å være med som en av produsentene på den lenge planlagte moderne versjonen av Miguel de Cervantes Don Quijote. Det er Disney som vil stå bak filmen, når den er forventet ferdig vites ikke, da manus ikke en gang er begynt på. 

The Amory of WarsTegneserien The Amory of Wars skal filamtiseres av bl.a. Mark Wahlberg. Foreløpig er det usikkert om Wahlberg selv skal spille i filmen. Skaperen av serien, Caludio Sanchez, kommer til å være med som produsent.

Mormor og de 8 ungene spilles inn på nytt

Som overskriften antyder, så kommer Anne-Cath. Vestlys Mormor og de 8 ungene ut til neste år.  Oversikten over skuespillerne som er med, finner du her.

Breed av Chase Novak skal filmatiseres

Summit Entertainment skal nå filmatisere grøsseren  Breed skrevet av Chase Novak. Novak er mer kjent under sitt virkelige navn Scott Spencer, forfatteren av boken Endless Love.Breed kom ut i september og handler om et barnløst par som er villige til å strekke seg så langt som mulig for å det etterlengtede barnet.

Planer om ny Alice i Eventyrland

Disney planlegger en oppfølger av Tim Burtons film fra 2010. Det er fortsatt uvisst hvem som skal spille, men manusforfatter Linda Woolworten er på plass. Joe Roth, Suzanne Todd og Jennifer Todd kommer tilbake som produsenter.

Halvbroren
Lars Saabye Christensens bok Halvbroren vil komme som en 8 episoders serie som skal gå på NRK på nyåret. Den har kostet 67 millioner å lage og er allerede solgt til 13 land.Tom Cruise fyller Jack Reachers sko - selv med manglende centimeter

Det har vært mye kritikk av at Tom Cruise har fått tildelt rollen som Jack Reacher, kjent som drapsetterforsker fra Lee Child sine bøker. Originalen blir beskrevet som en kraftkar, en beskivelse som kanskje ikke helt passer til Mr. Cruise med tanke på høydemål. Men, nå som traileren og diverse filmklipp har blitt vist, så har kritikerne stilnet. Høyden tas igjen på evnen til å fylle rollen helt og fullt og erfaringen hans som actionhelt kommer til rette her. Premieredato er satt til 4. januar.


Man of Steel

Ny supermann-film kommer til Norge 21. juni neste år. Man blir tydeligvis ikke lei av å fortelle historien om denne superhelten!Iron Man 3

Tegneserieheltene/superheltene kommer på løpende bånd. 26. april er det klart for en ny runde med Iron Man og Robert Downey Jr.Hobbiten

Endelig er tiden for Hobbiten her! I dag har filmen premiere over det ganske land, og alle hobbit-hjerter gleder seg. Kan vi få oppleve en like stor suksess som Ringenes Herre igjen? Vil du bli mer kjent med dvergene, kan du lese om de her. Det er nemlig 13 stykker med artige navn og masse skjegg man skal holde styr på!
Ringenes Herre ment som én film

Visste du at det i første omgang var ment at Ringenes Herre kun skulle være én film? Jeg tror vi kan være veldig glade for at det aldri ble tilfelle...AFI 2012 Top 10 List

The American Film Institute har annonsert sin årlige 10 på topp liste. Følgende filmatiserte bøker/tegneserier har funnet veien inn på den:

Årets film
3. The Dark Knight Rises
5. Les Miserables
6. Life of Pi

Årets TV-program
4. Game of Thrones
10. The Walking Dead

10 mest sette norske filmer
2. Reisen til julestjernen
4. Kompani Orheim
5. Varg veum: Kalde hjerter
6. Varg Veum: De døde har det godt


På kinotoppen denne helgen i USA
1. (2) Skyfall
2. (3) De fem legendene
3. (1) The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2 
5. (5) Life of Pi
10. (7) Killing Them Softly

På kinotoppen denne helgen i Norge
1. (1) Reisen til julestjernen
2. (4) De fem legendene
3. (3) James Bond: Skyfall
4. (2) The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2 
8. (11) Killing Them Softly
11. (14) Tingeling - Vingenes Hemmelighet
19. (22) Hotel transylvania
24. (25) The Perks of Being a Wallflower
26. 823) Asterix og Obelix hos britene

1 kommentar:

  1. Har du lest Ender's Game, Anja? Den er så bra! Jeg gleder meg enormt til å se filmen :)

    Et lite tips som kan være av interesse for spalten er The Black List. En oversikt over de mest likte, men enda ikke produserte, filmmanuskriptene som er i sirkulasjon. Er spennende prosjekt som har hold på siden 2005, mange av manuskriptene som har blitt publisert på denne årlige listen har senere blitt plukket opp og produsert(Ender's Game er forresten ett av manuskriptene).

    SvarSlett

Populære innlegg