torsdag 15. mars 2012

Boktema - Min favorittforfatter på bokstaven E og F


Boktema hos Anette denne uken er favorittforfatter på bokstaven F. Siden jeg ikke fikk vært med forrige gang, så tar jeg også med favorittforfatterforfatter på bokstaven E.

Først kunne jeg ikke finne en eneste forfatter som begynte på E som jeg kunne tenke meg å skrive om. Jeg har strengt tatt ikke lest så mange forfattere som begynner på denne bokstaven, og av de to jeg har lest så likte jeg den ene bedre enn den andre, men ikke nok til å kalle henne en favoritt.. Men, plutselig så slår det meg, for en av forfatterne jeg har som utfordring å lese alt av dette året er jo vår egen Thorbjørn Egner! Jeg har drevet og sjekket på Goodreads, men der har jeg ikke registrert noen av bøkene hans!


12. desember i år ville Egner ha fylt 100 år, og av den grunnen har jeg som nevnt mål og lese bøkene hans. Det blir nok mange kosestunder i sofakroken sammen med min datter vil jeg tro. Her er et par av bøkene hans som har hatt betydning i min oppvekst. De to første er en selvfølge for de aller fleste vil jeg tro.

Klatremus og de andre dyrene
i Hakkebakkeskogen.

Det er også et par til bøker til som vekker gode minner fra barndommen min, og som jeg har lest flere ganger for min datter.
Og hvem har vel ikke et forhold til disse to gutta, på både godt og vondt?

På bokstaven F var det kun en forfatter som skilte seg ut, og dette er ikke en dame som er så veldig kjent eller som man kan finne så mye om. Jeg har lest en bok av henne, og om den er å få tak i på et av landets biblioteker eller dukker opp i en bruktbutikk, så er den å anbefale. Forfatteren heter Odette Ferry og boken jeg har lest heter Prinsesse på vift. Hun har også skrevet en bok som heter Sissi, men den har jeg ikke lest eller har noe større kjennskap til. Boken jeg har, har jeg arvet fra min mor tror jeg. Den gangen vi skrev om favorittbøker, omtalte jeg boken her.

Prinsesse på vift
Jeg har ikke sett denne
på noe annet språk enn fransk.

9 kommentarer:

 1. Torbjørn Egner er i en klasse for seg selv :-) Men Odette Ferry hadde jeg ikke hørt om. Vi har henne heller ikke på biblioteket her.

  Fine valg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Odette Ferry er nok ikke så lett å få tak i nei, dessverre! Den er en av de skikkelig søte og gamle romanene hvor romantikken og eventyret blomstrer helt uskyldig. Kanskje lettere å få tak i filmen? Boken min er fra 1955 ser jeg, så god gammel årgang!

   Slett
 2. Forfatteren på F har jeg ikke hørt om før, skal sjekke henne litt ut tenker jeg. Ha en fin ettermiddag:-))

  SvarSlett
 3. Torbjørn Egner, ja, han er fin :-) Jeg har forresten valgt en fransk forfatter som jeg kun har lest en bok av i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. den barneboken står i bokhylla her og vekker MANGE gode minner!

   Slett
 4. Ah - Egner!!! Gode, evige Egner :))
  Og Odette Ferry ble jeg nysgjerrig på - *skrives-bak-øret*
  Ha en glad kveld!!
  Pia

  SvarSlett
 5. Flott innlegg! Torbjørn Egner er et perfekt valg, han sitter nok i hjerterota på oss alle. F'en har jeg ikke hørt om før, ble nysgjerrig nå ;)

  SvarSlett
 6. Ah elsker Egner sine historier:)

  SvarSlett
 7. Jeg liker også Torbjørn Egner veldig godt,
  men Odette Ferry har jeg ikke lest noe av :)

  SvarSlett

Populære innlegg