onsdag 7. mars 2012

Bok på film: Jeg fatter ikke hvordan hun får det til.

I fjor leste jeg boken Jeg fatter ikke hvordan hun får det til av Allison Pearson og i høst kom filmen på kino. Jeg fikk dessverre ikke sett filmen før den kom på DVD, men da jeg så den stå i butikken, under et skilt hvor det med store, røde bokstaver (og en haug av hjerter) sto: "Har du husket morsdag og Valentines Day?" tenkte jeg at jeg fortjente å kjøpe den. Når det i tillegg var en slik dag da jeg hadde planer om å vinne over alt rotet i huset, se om jeg fant overflaten på kjøkkenbordet under all usortert post, barnetegninger, bøker, luer og ymse ting som var slengt fra seg på en travel dag, for ikke å glemme håpet om å se et glimt av gulvet på barnerommet, så trengte jeg denne filmen.

Så her er mitt tips til alle som enkelte ganger henger litt bakpå, som ikke er perfekte og frustrert over at verden forventer at du skal være det. For deg med kronisk dårlig samvittighet fordi du ikke rakk alt du ville, spesielt når det gjaldt barna. SE DENNE FILMEN! Les gjerne boken også, men det tar lenger tid, filmen er en kort boost, og jeg vil garantere deg at du vil føle at det er håp!

Omtalen min av boken kan du lese her. Filmen er ganske nær opp mot boken, men selvsagt med noen endringer. De to største forskjellene er at boken er lagt til England og filmen foregår i USA, slutten er også ganske anderledes enn den er i boken (den søte hevnen i boken er fjernet). Filmen hadde fremhevet de perfekte, men akk så mislikte fra oss mindre perfekte mennesker, mødrene på en god måte. En av dem blir intervjuet, slik at man virkelig får føle hovedpersonens (og din egen) utilstrekkelighet på kroppen: Og hvis du er en sånn perfekt kvinne og mamma, så får du ha oss andre unnskyldt. Vi er gode på bunnen vi også, selv om vi kommer hesblesende i siste liten, har glemt noe eller ikke rukket å bli ferdig. Det er det indre som teller, og ikke alle de perfekte handlingene vi gjør (noe som jeg mener hovedbudskapet til både bok og film er).

Men, nå har jeg bare liret av meg en hel haug, uten å si så mye om hva filmen handler om! I filmen møter vi Kate Reddy. Hun er en dyktig forretningskvinne i et mannsdominert yrke. Hun er i tillegg gift og har to små barn. Alt dette skal selvsagt sjongleres på best mulig måte, noe som er langtfra enkelt i en hektisk hverdag med mye reising. Historien blir fortalt på en humoristisk og selvironisk måte og man må jo bare elske Kate.

Så, for kvinner som ikke føler de strekker til, eller for mannen som gjerne vil forstå kvinnen bedre, se filmen!


Tørre fakta
Originalttittel: I don't know how she does it
Produksjonsår: 2011
Premieredato i Norge: 21. oktober 2011
Sjanger: Komedie
Regissør: Douglas McGrath
Produsent: Donna Gigliotti
Produksjonsselskap: Weinstein Company
Manusforfattere: Aline Brosh McKenna (manus), Allison Pearson (roman)
Medvirkende: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Greg Kinear, Kelsey Grammar
Aldersgrense: Tilltat for alle


3 kommentarer:

 1. Denne filmen må jeg jo se. Kanskje lese boken også en gang:) takk for flott fil tips:)

  SvarSlett
 2. Tror jaggu jeg må se denne filmen en dag :P hehe kunne trengt til det tror jeg xD

  Btw. bitte liten stave feil i orginal titlen :)

  Fin anmeldelse av filmen/boka. Vekket hvertfall min interesse :P

  SvarSlett
 3. Takk for at du sa fra om stavefeilen! Ikke alltid like enkelt å få med seg alt :) Synes stavekontrollen burde plukke opp at jeg skriver feil ord altså!

  SvarSlett

Populære innlegg