lørdag 3. mars 2012

Bok på film: Premierer på kino i marsI mars kommer det mange filmatiserte bøker på det store lerretet. Under finner du en oversikt over hvilke og når de har premiere. Hvilke filmer har du lyst til å se?

Kompani Orheim
Tore Renbergs roman om oppveksten til Jarle Klepp, med en alkoholisert far. Både bok og film har blitt rost opp i skyene, så dette virker bra. I følge Filmpolitiet på P3 er dette Kristoffer Joners (Jarle Klepps far) sterkeste rolle noensinne.
Premieredato 2. mars.Hamilton - I nasjonens interesse
Nok en av Jan Guillous bøker om  Hamilton har funnet veien til lerretet, denne gangen er det bok nummer tre, I nasjonens interesse. Her får du en russisk avhopper som må føres til Sverige, av Hamilton selvsagt, koste hva det koster vil.
Premieredato 2. mars John Carter
Denne Disney-filmen er basert på den klassiske science-fiction romanen av Edgar Rice Burroughs, og forteller historien om John Carter som på uforklarlig vis blir transportert til Mars. Her er det action og eventyr, og jeg kjenner at jeg blir fristet til å se den...
Premieredato 9. marsHugo Cabret
Dette er en film jeg med glede ser frem til, og som min datter og jeg skal se sammen. Boken ligger i dette øyeblikk og venter på meg på Posten og jeg håper den er like god som Himmelfallen av samme forfatter, Brian Selznick. Filmen fikk 5 Oscar-statuetter forrige helg, så noe jo regissøren, Martin Scorsese, ha gjort riktig.
Premieredato 16. marsNobels testamente
Liza Marklunds krimserie om journalisten Annika Bengtson, Nobels testamente, blir nok en svensk krim på kino denne måneden. Dette er den sjette boken i serien, hvor Bengtson blir vitne til et spektakulært mord midt under festen.
Premieredato 16. marsThe Best Exotic Marigold Hotel
Fra forfatteren av boken med samme navn, Deborah Moggach, kommer en stjernespekket historie om syv engelske pensjonister som drar til India. Hotellet de sjekker inn på, ligner ikke helt på hva som sto i brosjyren. Ingredienser er samhold, kulturkollisjon og en hyllest til live. Mange av mine favorittskuespillere med, bl.a. Bill Nighy, Maggie Smith og Judi Dench, og traileren gjør det fristende å se denne filmen på kino.
Premieredato 21. marsLorax - Skogens vokter
En film basert på en barnebok av Dr. Seuss (forfatteren bak Katten med hatten og Horton finner en Hvem). Lorax er et skogsdyr som sprer håp til sine omgivelser. En potensiell suksess for familien?
Premieredato 23. marsThe Hunger Games
Rekk opp hånden den som ser frem til dette? Min er høyt oppe, mens jeg hopper for å få den enda høyere! Etter siste film med Harry Potter, har dette blitt den nye filmen som har fyllt min 'filmer jeg ser frem til'-tid. Litt klønete forklart, men siden Ringenes Herre har min søster og jeg alltid hatt en eller annen film vi har sett frem til og sett sammen. Nå er det mars som gjelder... Stakkars filmskapere hvis de klarer å rote til trilogien til Suzanne Collins om Dødslekene! Skal sees, 20 dager igjen...
Premieredato 23. marsWe Need to Talk about Kevin
15 år gamle Kevin skyter flere ansatte og studenter ved skolen sin. Moren må ta et oppgjør med seg selv. Elsket hun noen gang sønnen sin? Hvordan var hun som mor, kan hun ta på seg skylden for det som har skjedd? Hun ville jo egentlig ikke ha barn. Filmen er basert på en roman skrevet av Lionel Shriver, og har allerede vunnet flere priser. Dette er en film jeg kunne tenke meg å se, men det spørs om den kabalen går opp...
Premieredato 23. marsLille speil på veggen der
Snøhvit er en populær frøken på kino denne våren, og den første filmatiseringen, med bl.a. Julia Roberts som den onde dronningen, er klar. Jeg kjenner jeg er temmelig fristet, utifra traileren er dette noe helt annet enn du har sett før, med herlig humor og Roberts som passer perfekt som dronningen.
Premieredato 30. marsVarg Veum - Kalde hjerter
Jeg måtte nesten dobbeltsjekke her, siden Varg Veum hadde premiere forrige måned også! Men, det ser ut til at det stemmer, så her er det effektivitet på gang! Varg Veum skal bli far. På en måte han aldri kunne forestille seg tar livet en ny retning mens han leter etter et forsvunnet søskenpar i Bergens prostitusjonsmiljø.
Premieredato 30. mars1 kommentar:

  1. Artig at du skriver om søstera di og filmer dere ser - mi søster og jeg har det på samme måten! Vi begynte med Harry Potter, så ble det Twilight og så Dødslekene...

    SvarSlett

Populære innlegg