torsdag 8. september 2011

Favorittbok fra A-Å: #XYZ

Det går mot slutten for de alfabetiske favorittbøkene, og hvis jeg ikke plutselig kommer over noen bøker i løpet av neste uke med de siste bokstavene i alfabetet, så vil dette bli mitt siste innlegg i dette ukentlige boktemaet. Jeg vil fortsette og oppdatere min egen  liste her. Jeg har bare lest bøker på Z ser det ut til, og den beste er uten tvil Zahir av Paulo Coelho.


Jeg hørte den på lydbok i våres, og jeg måtte bli sittende i bilen i 15 minutter ekstra, bare for å få med meg slutten.
En verdensberømt forfatter opplever at hans kone, krigskorrespondenten Esther, forsvinner sporløst. Har hun reist frivillig eller har hun blitt bortført?

Ønsket om å forstå hvorfor Esther forsvant, blir gradvis en besettelse. Det blir hans zahir. Letingen etter den elskede sender forfatteren ut på en lang reise, fra Paris til Balkan og videre til steppene i Sentral-Asia. Men enda viktigere blir den indre reisen, som gir hovedpersonen ny innsikt i seg selv, livet – og kjærligheten.

Som vanlig når man leser Coelho, så er det mye livsvisdom og tanker man får presentert. Denne gangen var det ting som fikk meg til å tenke og som traff meg der jeg er i livet. Dette er en sterk bok og det var spennende å følge hovedpersonens utvikling og vei ut av fortiden som vi henger igjen i, og inn i fremtiden. Jeg har lest tre bøker av Coelho, og dette er foreløpig den beste.

For flere favorittbøker, ta en tur innom Anettes Bokboble.

4 kommentarer:

  1. Vi har valgt samme bok på Z, og jeg er helt enig i det du skriver :-)

    SvarSlett
  2. Spennende valg! Jeg har hatt en skikkelig travel dag, så det står visst åpent på bokvalg hos meg enda :S

    SvarSlett
  3. Dette er en bok jeg har veldig lyst til å lese :)

    SvarSlett

Populære innlegg