torsdag 15. september 2011

Anmeldelse av True Blood sesong 4

Da var det over for denne gangen! Sesong fire er ferdig, det er bare å begynte ventingen på sesong 5. Jeg er dårlig på å vente, og for dere som fortsatt venter på sesong fire på NRK3, så må dere vente til 2012...

Først kan jeg by på de tre første minuttene av episode en...Det er ikke lett å si noe særlig, uten å skulle avsløre for mye. Jeg har nå forsøkt å skrive dette for tredje gang, men har slettet alt fordi det blir så mange tomme ord om alt og ingenting. Men, denne gangen lar jeg det stå som det blir, enkelt og greit.

True Blood er alltid en intens opplevelse. Det skjer ting hele tiden og det avsluttes alltid med en skikkelig cliffhanger. Akkurat det sistnevnte synes jeg de var bedre på før. Jeg husker så godt første sesong, hvor hver episode sluttet med at jeg utbrøt: "NEI, IKKE SLUTT NÅ!" Denne sesongen var jeg spesielt spent på. Denne baserer seg på min favorittbok i serien, så her var det ting som ikke måtte klusses med. Og heldigvis ble enkelte ting innfridd, men jeg synes kanskje ikke de helt klarte å nå det potensiale jeg hadde et ønske om. En annen ting, var at de hadde gjort endel endringer som kuttet videre likheter med boken, noe jeg synes var synd. Jeg kan jo selvsagt ikke si så mye, men jeg kan avsløre at det dreier seg bl. a. om Jason og Claudine. Det blir nesten litt for mye som skjer med veldig mange karakterer, slik at det Sookie faller litt i bakgrunnen synes jeg, og de kunne uten trygt hetet opp Sookie/Eric et par hakk til... Jeg tror ikke helt på Sookie rett og slett, Eric derimot, det er noe med intensiteten i blikket som kan få en til å bli lettere mo i knærne. Han hadde ikke trengt å bruke noe hokus pokus vampyrblikk på meg er jeg redd (selv om i virkeligheten hadde det nok vært litt anderledes er jeg redd, tror heller jeg hadde blitt flau og begynt å fnise temmelig barnslig i stedet).

De har selvsagt lagt til mye annetl, og som er både spennende og bra. TV-serien beveger seg mer og mer vekk fra originalhistorien, og det skal bli spennende å se hvor sesong fem bringer oss! Sesongavslutningen lover en hel masse, og det blir lenge å vente, det er helt sikkert!

Kort oppsumert: Spennende, altoppslukende, endel overraskelser, endel skuffelser, treg begynnelse og en anderledes og lovende slutt. Må sees for alle som har fulgt med på serien, og har du ikke det, så er det på tie at du oppdaterer deg på den!

6 kommentarer:

 1. greit oppsummert dette.. savner litt mer om Crystal, hun er jo helt annerledes enn i boka..jessica klarer seg fremdeles bra...

  Synes Bill virker mer kald og liksgyldig her.Konge, javel, men alikevel da..
  Eric gidder jeg ikke kommentere en gang...

  SvarSlett
 2. Jeg må innrømme at jeg bare skummet igjennom anmeldelsen med halvt lukkede øyne :-D Jeg har bare sett de 3 første sesongene, og liker de veldig godt. Som med bøker, så liker jeg å ha serier i filmhyllene våre, har sesong 4 kommet på DVD i USA? (Regner med at jeg må vente til neste år før den kommer hit...).

  SvarSlett
 3. DVDen har nok ikke kommet enda, Silje, da sesong 4 var ferdig søndagen som var ;) NRK har rettighetene til å sende sesongen fra februar 2012, men de har ikke satt opp et tidspunkt enda.

  SvarSlett
 4. Da får jeg bare smøre meg med tålmodighet ;-)

  SvarSlett
 5. Poenget ditt med at cliffhangerne er slappe kan understrekes med at jeg ikke før jeg leste innlegget ditt forstod at søndagens var siste episode. 12 er da fryktelig lite i en sesong, de har jo såvidt kommet igang.
  (tuller jeg når jeg innbiller meg at den første var på over 20?)

  Jeg henger overhode ikke med lenger, hverken i bøkene eller serien, syntes de hadde strippet Eric for all sexappeal, Bill er dødskjedelig, Sookie, som du sier i bakgrunnen, altfor mange løse tråder og plottet kom aldri i gang.
  Over it!
  (, men man kan jo alltids håpe på femmern.)

  SvarSlett
 6. Jeg tror alle sesongene har bestått av 12 episoder Ingalill :)

  SvarSlett

Populære innlegg