torsdag 1. september 2011

Favorittbok fra A-Å: #W

I denne ukens "favorittbok fra A-Å" er det ikke plas til noen andre bøker enn opphavsmann til navnet på bloggen min.For flere tips om gode bøker, ta en tur innom Anettes bokboble.

The Wizard of Oz av Frank L. Baum

Det er noe magisk med denne historien, et håp om at man skal kunne endre seg ved hjelp av en trollmann, men så viser det seg at alt ligger inne i deg selv når du først må ta det frem. Mot, en god hjerne og et varmt hjerte.

Jeg har sett filmen flere ganger, så jeg var spent da jeg måtte lese boken i forbindelse med engelskstudier for et par år siden. Og jeg elsket historien fra første stund. Jeg gjenfortalte historien, til min datter som da var 5 år gammel, og hun elsket den. Tinnmannen og den feige løven, hunden Totto, Dorothy og fugleskremslet, for ikke å glemme de gode og de slemme heksene... Hun var helt med og ville at jeg skulle fortelle henne deler av historien om igjen og om igjen. Da jeg fant pensko som lignet de i historien, klikket hun med hælene og kom med det ene trylleformularet etter det nadre. Selvsagt virket de alle.

Her er en meget kjent sang fra filmen, fremført av den ungen Judy Garland.

5 kommentarer:

 1. Denne boken er en favoritt hos meg og. Jeg har også sett filmen, og den er fantastisk, men det er noe eget med de bildene en selv danner i hodet når en leser fortellingen.

  SvarSlett
 2. Nå er jeg litt redd for hva som vil skje når jeg innrømmer dette... ;) Jeg har verken sett filmen(bare glimt av den på tv) eller lest boken.

  SvarSlett
 3. Men Mari, hva er det du sier!?!?? Da vet du jo hva du har å gjøre ;)

  SvarSlett
 4. Jeg leste denne boken på norsk en gang for maaaange år siden. Husker jeg synes den var spennende :)

  SvarSlett
 5. Denne har jeg ikke lest; tror ikke jeg har sett filmen heller, men det kunne kanskje være noe.

  SvarSlett

Populære innlegg