onsdag 21. september 2011

Bok på film: Premierer på Knerten i knipeDet er tid for ny film om Lillebror og Knerten og min datter og jeg skal snart på kino. Denne filmen er basert på boken Knerten og forundringspakken av Anne-Cath. Vestly.

Lillebror og Knerten er bekymret for mor. Hun vil stadig være alene, og oppfører seg merkelig. Heldigvis skjønner mor at hun må dele hemmeligheten sin med dem.Men det skjer mer som er rart i Bessby den vinteren. På kirketrappen finner Lillebror og Knerten et sultent og kaldt lite barn som riktig illskriker. Forundringspakken blir hun kalt, og hun får bo hos dem. Men hvor er mammaen hennes blitt av?


Filmen har fått navnet Knerten i Knipe og er den siste filmen for denne gangen. Det tidligere vært trivelige filmer for hele familien, selv om jeg personlig foretrekker den første filmen. Den har jeg sett sikkert hundre ganger, men jeg er fortsatt ikke lei den.

Alt har en ende, men når noe er over er det som regel begynnelsen på noe nytt. I den tredje filmen om Knerten har Knerten, Lillebror og familien hans flyttet fra Gampetreff til Bessby, Knerten og Karoline blir foreldre og lykken er stor.

Mor og far bekymrer seg likevel over at Lillebror ikke har fått noen nye venner, men Lillebror liker ikke bølla Gunnar og de andre guttene i gata. Han vil heller leke med Knerten og de to gjør en avtale om å ikke ha noen andre venner. For alltid. Så forsvinner Knerten sporløst på torget.

Og når Knerten havner i knipe må Lillebror både bruke fantasien og utradisjonelle metoder for å få ham tilbake. For Knerten er jo ikke bare en slags pinne, en rot eller en kvist - han er en venn. Mens Lillebror leter etter Knerten treffer han en matglad politikonstabel med kort lunte og han gjør sitt beste for å hamle opp med bøllene i nabolaget. 

Jeg sliter litt med markedsføringen, med produksjonen av leker, spil og alt annet som lages rettet mot barna. Nå vet jeg ikke hvor stor suksess det var, min mor jobbet i lekebutikk tidligere, og jeg observerte veldig mange Knerten-leker som ble forsøkt solgt ut på salg en stund etter at den første filmen hadde mistet nyhetens interesse. Nå skal det sies at jeg syntes prisen var litt stiv for en plastikk-Knerten. Da går vi heler ut i skogen og lager oss en ekte Knerten!

Vi skal jo som sagt på kino i helgen, og hos oss er det et stort opplegg rundt premieren, med loddtrekning, gaver og annen morro. Så blir det spennende å se hvor bra denne filmen blir, og om den kan måle seg med den første filmen, eller om de kunne ha stoppet med den... Rapport kommer!

1 kommentar:

  1. Vi har ikke falt for lekene men filmene er søte :) Vi har sett alle filmene så langt på kino og det skal vi denne gangen også. Gleder meg!

    SvarSlett

Populære innlegg