mandag 19. september 2011

En smakebit på en søndag: Tordengudens sønn av Arto Paasilinna

Nå om dagen fryder jeg med finske guder og rare sprell! Dette er min første Paasilinna-bok, men det blir ikke den siste! Jeg satt på fergen tidligere i dag og leste, og de andre passasjerene måtte jo lure litt der jeg plutselig sprutet ut i latter!
Om kvelden gikk Rutja på restaurant og drakk en flaske hvitvin. Han følte at det var en klar forbindelse mellom den behagelige tilstanden og vinen. Rutja syntes at de burde skaffe seg mat og vin i himmelen. Man kunne egentlig godt åpne noen restauranter i finnenes himmel. De minste vettene kunne servere ved bordene, og så kunne de bestille bikkjer som dørvakter fra Horna ... Bare så synd at guder ikke følte sult eller tørst slik som mennesker.
s. 90
Rutja er Ukko Tordenguds sønn, sendt til jorden for å finnene til å tilbe de gamle gudene igjen. Det er bare nødt til å bli mange komiske og rare situasjoner...

Vil du også bli med på denne ukentlige utfordringen, eller bare lese flere smakebiter? Ta en tur innom Ladybugs blogg for å lese mer.

4 kommentarer:

 1. Herlig smakebit! Dette tror jeg absolutt er en bok for meg :)

  SvarSlett
 2. Definitivt en bok jeg må kikke på. Trenger en liten dose humor og ironi nå. (Leser en debut-bok som jeg ikke helt kommer noen vei med...)

  SvarSlett
 3. Jeg MÅ få lest en av bøkene til Paasilinna en gang, alle skryter jo sånn av dem. Smakebiten var herlig.

  SvarSlett
 4. Hehe, Paasilinna skriver mye rart. Anbefaler spesielt "Den elskelige giftblandersken", min favoritt av ham - så langt. Omtale på bloggen min.

  SvarSlett

Populære innlegg