torsdag 11. august 2011

Favorittbok fra A-Å: #T

I en verden hvor en gutt forelsker seg i deg, fordi du er den du er, litt anderledes og klønete, en som ikke passet helt inn blant alle de andre, litt som meg selv kanskje, der liker jeg å være. Det er tid for Anettes Boktema og min favorittbok på T, nemlig Twilight.


Under bokstaven B nevnte jeg siste bok i serien, selv om dette definitivt er en bedre bok. Den type bok som ikke helt trenger å være så fantastisk litterært sett, men som gir deg tillatelse til å være 17 år og stormforelsket igjen, selv om han med stor 'H' viser seg å være en vampyr... Det spiller ingen rolle hva litteraturkritikere og andre forståsegpåere skulle mene om bøkene og skrivestilen til Stephenie Meyer, hun har truffet en eller annen streng hos ungpikehjerter (og legg merke til at vi litt mer eldre også kan ha slike hjerter fortsatt) som gjør bøkene hennes til en større suksess en mange lignende bøker. Hun får kritikk for å nærmest ha besudlet vampyrlitteraturen, siden hun har turt å gjøre den helt anderledes enn hva andre har gjort (selv om veldige mange har gått sine egne veier etter Dracula) Men hva så om vampyrene kan gå ute om dagen, ikke sover og glitrer i sola? Det er mange andre vampyrer som lever blant mennesker også,du har Vampire Diaries, The Black Dagger Brotherhood, og flere andre jeg ikke husker i farta og som har fått sine helt egne regler.Selv jeg foretrekker litt mer menneskelige trekk hos vampyrene, feig som jeg er. Da jeg leste Interview with a Vampire av Ann Rice, slo det meg at selv om bøkene var godt nok skrevet, likte jeg meg ikke i den verden og den måten å tenke på.

Men, det er litt snodig det der, at jeg hver gang jeg skal skrive at jeg liker Twilight, ender opp med en forsvarstale. Jeg tror jeg skal bli flinkere til å skrive: Jeg liker Twilight og anbefaler den som min favorittbok på T, punktum.

For flere smakebiter, ta en tur innom Anettes Bokboble.

5 kommentarer:

 1. Jeg likte Twilight veldig godt da jeg leste den, desssverre gjorde siste bok i sagaen det til at jeg sitter igjen med et litt negativt inntrykk(bare fordi jeg ikke likte den siste boken).

  SvarSlett
 2. Har ikke lest Twilight, men har en "svigerdatter in spe" som elsker disse bøkene.

  SvarSlett
 3. Jeg liker Twilight kjempe godt, selvfølgelig finnes andre fine vampyr-serier der ute å. Men den er fin av to grunner, det var den første vampyr serien jeg noensinne leste og vampyrene er ikke så alt for skummel i disse bøkene. Jeg liker at de er skrevet for barn/ungdom. Jeg synes kanskje at i andre serier blir vampyrer litt vel voldsomme he he:)

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke lest Twilight bøkene, men de er heller aldri inne på jobb (biblioteket) fordi så mange vil lese dem. Så jeg tror historien må være bra for å bli favoritt hos så mange.

  SvarSlett

Populære innlegg