søndag 28. august 2011

En smakebit på en søndag: "Skellig" av David Almond


Dette har egentlig vært en håpløs leseuke for meg, så jeg er ikke ferdig med boken jeg ga en smakebit fra forrige uke. Det blir derfor en smakebit fra pensumboken jeg må starte på nå, barne-/ungdomsboken Skellig av David Almond.
"At home, there was a hole in the floor where Ernie's toilet had been. It was filled with new cement. The plywood screen had gone. Ernie's old gas fire had been taken away and there was just a square black gap behind the hearth. The floor was soaking wet and it stank of disinfectant. Dad was filthy and wet and grinnng. He took me into the wilderness. The toliet was standing in the middle of the thistles and weeds."
Jeg har bare lest litt av starten og litt om boken foreløpig. Den handler om Michael som flytter samen med foreldrene sine. I garasjen finner han et menneskelignende vesen, engelen Skellig. Dette er en veldig lettlest bok, tenkte jeg skulle bli ferdig med den i løpet av dagen i dag, men den virker lovende, med anbefaling fra Nick Hornby på forsiden.

En smakebit på en søndag er en fast utfordring fra Ladybug. Ta en tur innom bloggen hennes for å lese mer om hvordan du selv kan delta, eller for å lese flere smakebiter.

6 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten! Jag har hört titeln många gånger, men aldrig vetat vad boken handlar om.

  SvarSlett
 2. Denne virket så fristende at jeg satte den på "skal-lese" listen min. Jeg ser det er en ungdomsbok, men noen ganger er det fint å lese ungdomsbøker.

  SvarSlett
 3. Denne forfatteren har jeg hørt mye positivt om :) Nå ble jeg nysgjerrig på hva du studerer! Hvis du har nevnt det tidligere så må jeg bare beklage men da har det nok forsvunnet ut av hukommelsen.

  SvarSlett
 4. Mari: Jeg tar et påbygningsår i engelsk på høyskolenivå :) Så frem til november må jeg lese en ungdomsbok i uka. Utrolig slitsomt å forferdelig du :P He he

  SvarSlett
 5. Spennende. Jeg har nesten ett år med engelsk grunnfag fra høyskole. Jeg sier nesten fordi jeg tok ikke alle eksamenene, det ble litt vel sosialt og alt for mye jobbing så jeg hang dessverre ikke helt med da vi kom til eksamenstiden. Jeg angrer på det nå, men på den tiden så var det mer fristende med jobb og penger..

  SvarSlett
 6. Hadde vi fått lese flere av den typen bøker i litteratur timene der hadde jeg kanskje hengt bedre med på den tiden :)

  SvarSlett

Populære innlegg