søndag 17. februar 2013

Smakebit på en søndag: Rubinrød av Kerstin Gier

Så var det søndag igjen. Det er vinterferie, datteren min har reist på vinterferie uten meg og jeg sitter i dette øyeblikk og lurer på hvorfor jeg skal gå tur i regnvær, rett etter at det har kommet en hel del nysnø... Derfor har jeg brukt dagen på lesing og atter lesing. Boken jeg skal dele med dere i dag har jeg allerede lest ut, men siden boken jeg leser tydelig sier at jeg ikke kan sitere eller dele utdrag fra den, så får jeg være flink pike og ikke gjøre det!


Rubinrød er en bok jeg lenge har hatt lyst til å lese, og etter et biblioteksbesøk lånte jeg den like gjerne med meg hjem. Jeg kommer ikke til å si så mye om hva jeg synes om den, et eget innlegg kommer i løpet av neste uke.

I Rubinrød er det tidsreiser som står i fokus. Denne boken reddet meg faktisk fra et skikkelig mareritt en natt. Jeg var i Japan og ble forfulgt (elementer av denne drømmen kom fra Kafka på stranden). Jeg hadde lest et par kapitler av Rubinrød, og mens drømmen virkelig begynte å bli skummel kom jeg på at jeg kunne jo reise i tid! Rett etterpå bråvåknet jeg klokken fem på natten og fikk ikke sove igjen fordi jeg var helt satt ut... Hvem sier at bøker ikke kan engasjere? Med drømmer om tidsreiser og sprø japanere?

Bak dem slentret Gideon inn i rommet. Nå tok jeg meg tid til å granske resten av kroppen hans også, ikke bare det pene ansiktet. Jeg lette etter noe som ikke tiltalte meg, slik at jeg slapp å kjenne meg så ufullkommen sammenlignet med ham. Dessverre fant jeg ikke noe.
s. 178 og 179
En smakebit på søndag er en ukentlig spalte i regi av bokbloggen Flukten fra virkeligheten. Ta gjerne en tur innom, der vil du kunne få mange spennende boktips, og samtidig se om kanskje ikke dette er noe for deg også?

16 kommentarer:

 1. Gleder meg til å lese omtalen din, jeg holder på med siste bok i serien akkurat nå :)

  SvarSlett
 2. Tack för smakprovet. Låter som en spännande bok!

  SvarSlett
 3. En liten, men utfordrende smakebit. Høres ut til å være en OK bok. Skal lese omtalen når den kommer.

  SvarSlett
 4. Dette er en serie jeg svært gjerne kunne tenke meg å lese, har den siste boken i serien liggende, men disse bør vel leses i "riktig" rekkefølge?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det bør de så absolutt gjøres :)

   Slett
  2. Det er det skumle med å lese serier; man blir lett hekta, og bare MÅ lese resten- og da går man kanskje glipp av flere andre spennende bøker fordi en serie tar for mye tid... Valgets kvaler!
   Morsom smakebit ;o)

   Slett
  3. Berit: denne serien bruker du ikke lang tid på ;)

   Slett
 5. Huff, det var en ekkel drøm! :-) Jeg har tendenser til mareritt og ja, det kommer mye fra bøker! :-)
  Jeg har lest hele denne serien og synes det var fine bøker. Jeg liker tidsreiser og det er ikke feil å blande dem med litt romantikk!

  SvarSlett
 6. Godt at bøker fungerer mot mareritt, ettersom de også kan gi mareritt ; )

  Har lest boken og synes det var grei lesing - vil lese serien.

  Takk for smakebiten!

  SvarSlett
 7. Kjempefin blogg du har, veldig inspirerende!

  SvarSlett
 8. Jeg har lest hele serien, likte den veldig godt:) Første bok har jo blitt til film, men vet ikke om den kommer til Norge:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må jeg finne ut av :)

   Slett
  2. Det ser ut til at det er en tysk film og den er kun satt opp på tyske kinoer foreløpig...
   http://www.imdb.com/title/tt2418558/

   Slett
 9. Spent på å høre hva du synes. Jeg har sett på denne i bokhandelen mange ganger...

  SvarSlett
 10. Tidsresor är något som alltid lockar mig :)

  SvarSlett

Populære innlegg