søndag 3. februar 2013

Smakebit på en søndag: Metro 2033 av Dmitry Glukhovsky

I dag er det en deilig å stille søndag, hvor jeg kjenner at batteriene er oppladet, og jeg nyter det ved å slappe av og lese. Snart skal jeg ut i kuldegradene og gå en tur. Prikkedyret Ellie fyller 4 år i dag, og det skal hun få feire ved å gå bananas mellom tretoppene. Ja, du leste rett, tretoppene. Det dyret har nemlig vinger!


Smakebiten jeg skal dele med dere i dag, kommer fra en bok jeg har delt med dere før. Den har blitt et evighetsprosjekt som jeg endelig har fått prioritert og har dykket dypt og frydefullt ned i. Det er en bok hvor jeg har trengt litt fredelige stunder for å kunne fokusere på lesingen. Det er fordi det hele tiden skjer noe i boken og man ikke bare kan lese en side halvhjertet og mens resten av fokuset har blitt dratt mot TV, barn eller andre ting som foregår rundt meg. Jeg har trengt stunder slik at jeg får lest mange sider i én strekk, noe jeg endelig har fått muligheten til, og jeg fryder meg...

Det gikk enda ti minutter, og så følte han Det i ryggen. Det kom virkelig feiende i hælene på dem, jaget etter dem skritt for skritt - noe svart, ikke en bølge, snarere en virvelvind, en svart virvelvind som spredte tomhet...
s.184

Metro 2033 er en postapokalyptisk roman om verden i 2033 som har gått under. Rundt tusen mennesker har trukket ned i metroen i Moskva, hvor de har dannet små samfunn på de forskjellige stasjonene. I tunnelene venter skremmende farer, med andre ord så er det spekket av spenning og mørk!

For flere smakebiter, og regler om hvordan du selv kan delta, finner du hos Flukten fra virkeligheten.

11 kommentarer:

 1. Denna står oläst här i hyllan. Förhoppningsvis blir den läst i år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det burde du! Jeg skulle bare lese et kapittel til og har nå lest fire fordi boken er så spennende...

   Slett
 2. takk for interessant smakebit :)
  for en nydelig vofs, herlig uttrykk ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, hun er helt herlig, vill og gal :)

   Slett
 3. Herlig bilde av vovsen:-) Boken skulle vel opp på listen min men det så ut som jeg hadde glemt av, så tusen takk for påminnelsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, fanget hele personligheten hennes i det bildet :)
   Du må virkelig ikke glemme den boken fra leselisten, så værsågod for påminnelsen!

   Slett
 4. Det här är en av mina favoritböcker. Ha en fin söndag!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med dagen til den nydelige Ellie!

  Boka høres interessant ut, tror det er den første dystopien jeg har hørt om som tar sted i Russland. Takk for smakebiten og boktipset. :)

  SvarSlett
 6. Härlig glimt i ögonen på vovven:-)
  Tack för smakbiten. Den gav jag min man i julklapp;-)

  SvarSlett
 7. Så søt 4 åring du har!:) Gratulerer!Denne mursteinen av en bok høres forferdelig spennende ut! Hasr den liggende, men har skjønt man ikke kan fly igjennom den, så den må nok vente til litt mindre travle tider:) Takk for smakebit og ha en fin mandag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Når jeg først har kommet i gang med den, flyr sidene avgårde, den er rett og slett så utrolig spennende at jeg ikke kan legge den fra meg :)

   Slett

Populære innlegg