torsdag 19. juli 2012

Bokomtale: Undead and Unwed av MaryJanice Davidson


Denne sommeren har vært jakten på lett og anderledes. Jeg tror jeg kommet til å spy hvis jeg må lese en standard vampyr roman hvor heltinnen faller hjelpeløst for den utenomjordiske vapyren, har 'mindblowing' sex, har en lang kamp for å motstå hverandre før de lever lykkelig i alle sine blodige dager. Vel, denne boken har endel av disse ingrediensene, men når man putter Betsy Taylor i historien får man noe helt annet.

Betsy Taylor (eller Elizabeth Taylor, men ikke kall henne det) blir en dag påkjørt og drept av en bil. Etterpå våkner hun opp på likhuset i forferdelige klær og billige sko. Livet er ikke verdt å leve og hun forsøker å ta livet av seg. Dette viser seg å være veldig vanskelig, siden hun allerede er død - og udødelig! Overraskelsen er stor når hun viser seg å være en temmelig unormal vampyr, en vampyr med en profeti hengende over hodet. Hun har vært ventet i tusen år, og det er ventet at hun skal bli vampyrenes dronning! Det hjelper jo ikke at vampyren Sinclair er en av de som kjemper hardest for å få henne på tronen. En meget sexy, tiltrekkende og utrivelig vampyr...

Hjelpes å jeg har ledd meg gjennom denne boken. Noen ganger kan Betsy bli en anelse for mye. hun skravler i ett sett. Hun minner meg litt om den gangen da vi lekte politi og røver da jeg var liten, og da jeg forsøkte å skravle høl i hodet på fangevokterne mine for at de ikke lenger skulle orke å holde meg fanget.Sånn er Betsy også. Munnen går i ett, noe som også får henne i litt kinkige situasjoner (som å fornærme en mindre trivelig og lettere psykotisk vampyrleder). Hun er så herlig sarkastisk og ironisk at tærne til tider krøller seg. Jeg kunne nok en gang spart meg for alle motepraten (noen som har avslørt at jeg ikke er så veldig klesfiksert?), for meg så er sko behagelige og jeg gir fullstendig blaffen i Prada og hva slike sko skulle finne på og hete (eller koste). Det var vel strengt tatt det eneste som trakk ned.

Boken får en midt på treet femmer, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Den er i tillegg ganske liten, så det er perfekt som en kjapp sommerunderholdning.Tørre fakta:
Utgitt: 2004
Forlag: Penguin Books Ltd.
Sideantall: 277 sider (pocket)
ISBN:978-0-425-19485-0
Kilder: Kjøpt

2 kommentarer:

  1. Nå har jeg bare lest de fire første bøkene, men Betsy er den som virkelig gjør denne serien. Håper du koser deg videre med dem. :)

    SvarSlett
  2. Herlig bokomtale av min største heltinne, Betsy! Så gøy at flere har oppdaget disse ustyrtelig morsomme bøkene :) Gled deg til fortsettelsen ;)

    SvarSlett

Populære innlegg