torsdag 24. mai 2012

Boktema: Min favorittforfatter på H

Da var man endelig tilbake til hverdagen og hva er vel bedre enn å slenge seg med på Annettes Bokbobles torsdagstema? Denne gangen spør hun etter min favorittforfatter på H. Forrige bokstav, G, hadde jeg ingen forfattere jeg ville skrive om, denne gangen var det flere. Jeg valgte å trekke frem en som har skrevet bøker jeg nødvendigvis ikke liker, men jeg elsker skrivestil og den veldige britiske tonen som følger historiene hans. Jeg er ingen andre steder i England, sammen med en haug av mer eller mindre misfits. Forfatteren jeg tenker på er Nick Hornby.

Nick Hornby er født i 1957 i Surrey, England. Han har skrevet en rekke bøker, de mest kjente er nok High Fidelity og About A Boy, begge filmatisert og elsket av mange. High Fidelity er en av de bøkene jeg skal lese snart, About a Boy var den boken som fanget min interesse. Etter det har jeg lest Fritt fall, en bok som er skrekkelig irriterende fordi det er så mange dumme og irriterende mennesker med der, men som allikevel er skrevet så genialt at man må lese videre. Juliet, Naked slet jeg mer med, men i ettertid så klarer jeg liksom ikke si at jeg ikke likte den, selv om jeg hatet den mens jeg leste, og her kommer det geniale med Hornbys forfatterskap. Bøkene hans gjør nemlig noe med deg når du leser, de blir med deg videre og jeg kan liksom ikke hate bøkene hans og jeg kan heller ikke slutte å lese dem. Mens jeg skriver dette, popper plutselig tanken om at jeg kanskje skulle lese Juliet, Naked en gang til, en bok jeg virkelig slaktet... Så jeg tar meg av hatten for denne forfatteren, han har klart noe mange ikke har klart.

Hvem er din forfatter på H?

11 kommentarer:

 1. Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren, men jeg ble litt nysgjerrig :-) Takk for tips!
  Ha en riktig fin og solfylt dag!

  SvarSlett
 2. High Fidelity var en stor favoritt da jeg gikk på videregående!

  SvarSlett
 3. Har ikke lest noe av denne karen, men han er notert ned:) Ha en flott dag videre:)

  SvarSlett
 4. Har heller ikke lest noe av denne forfatteren og ha noteres ned for nysgjerrig, ja, det ble jeg. ha en strålende ettermiddag:-)

  SvarSlett
 5. Jeg har også lest Gutter er gutter og jeg likte den, men begynte på High Fidelity, men ga opp etter 40-50 sider..., får kanskje ta den opp igjen :-)

  SvarSlett
 6. Jeg har heller ikke lest noe av Hornby, men Juliet naked står i bokhylla. Ville du anbefalt å begynne med den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du trykker deg inn på min anmeldelse kan du se hva jeg skrev om den. det er jo mange som liker den, så det er jo bare å prøve? Jeg er glad derimot at jeg ikke begynte med akkurat den, da vet jeg ikke om jeg ville forsøkt meg på flere...

   Slett
 7. Flott valg! Jeg har lest flere av Hornbys bøker og likte dem veldig godt :)

  SvarSlett
 8. Eg liker nok best Klaus Hagerup eller Victoria Hislop eller Elin Hidlerbrand. Eg tok alle saman med i innlegget mitt. Hornby har eg høyrt mykje bra om!! =)

  SvarSlett
 9. Har også valgt Hornby denne uken. Du har nok rett i at han beskriver både irriterende og provoserende karakterer på en måte som gjør at du likevel blir fascinert istedenfor meste irritert. Det var ikke helt tilfellet for meg i Fritt fall som var mest irriterende, men i de andre bøkene hans.

  Jeg har ikke lest Juliet.Naked, men har den hjemme i bokhyllen sammen med Tribunefeber. Jeg vil også anbefale deg How to be Good eller Et godt menneske på norsk. Den har også ganske provoserende karakterer. Ellers er ungdomsboken Slam også morsom og tar en totalt forvirret tenåringsgutt på kornet (såvidt jeg vet:-)).

  SvarSlett
 10. Nick Hornby har jeg ikke lest noe av ennå, men var innom en annen blogg som hadde denne forfatteren som favoritt så kanskje det er på tide å finne noen bøker av ham - takk for tips :)

  SvarSlett

Populære innlegg