fredag 4. november 2011

Boktema: Min favorittforfatter på A

Boktemaet hos Anettes Bokboble tar for seg favorittforfattere på A denne uken. For meg var dette en utfordring jeg tar på strak arm og slår til med to stykker uten å nøle.

Jane Austen
En forfatter som har satt et stort spor etter seg er Jane Austen, forfatteren som har fått mangt et pikehjerte til å sukke henført og drømme om sin egen Mr. Darcy, flotte kjoler, håpløs romantikk og kjærlighet. Har man ikke lest minst en roman av Austen, bør du kjenne din besøkelsestid!

Hentet fra goodreads.com

Hun døde i 1817, bare 42 år gammel, og rakk å skrive 6 romaner, samt en som hun ikke rakk å fullføre før hun døde, Sandition. Hun skrev også en novelle i brevform i 1794, Lady Susan, som først ble utgitt etter hennes død. Hun vant ikke populraritet før over 100 år etter sin død, og hun har i dag blitt en av de viktigste forfatterne i engelsk litteratur.

Hennes forfatterskap:

Sense and Sensibility
1811
Pride and Prejudice
1813
Mansfield Park
1814


Emma
1816
Northanger Abbey
1818
Persuasion
1818


Så over til noe helt annet, eller til en helt annen heter det vel strengt tatt, for jeg har en annen forfatter jeg gjerne vil ha med!

Sherman Alexie

En bok jeg leste nå i høst falt nemlig rett inn på favorittlisten min, takket være sin unike stil og sorte humor. Boken het An Absolute True Diary of a Part-Time Indian, og mannen bak boken heter da altså Sherman Alexie.

Bildet er hentet fra goodreads.com
 Han har skrevet hele 20 bøker og har vunnet mange priser for disse. Jeg har foreløpig kun lest en av bøkene hans, anmeldelsen min kan du lese her, men jeg kommer helt garantert til å lese mer!

4 kommentarer:

 1. Jeg har Sherman Alexie sin bok på ønskelista mi! Austen er Austen, og det er en god ting :-)

  SvarSlett
 2. Austen er fantastisk, en kan ikke komme utenom det! Sherman Alexie har jeg ikke hørt om men jeg liker sort humor så den hørtes interessant ut.

  SvarSlett
 3. Flott innlegg! Jane Austen er en stor favoritt for mange. Alexie har jeg faktisk ikke hørt om før nå!

  SvarSlett
 4. Jane Austen liker jeg veldig godt, har akkurat startet på Mansfield Park.
  Alexie har jeg ikke lest ennå, så takk for tips :)

  SvarSlett

Populære innlegg