onsdag 9. november 2011

Bokbloggturnéen: Dragejakten av Bjørn Ousland

Boken som er med på bokbloggturnéen denne uken, er en barnebok ved navn Dragejakten. I går var det Les mye som blogget om boken, i morgen er det The Labyrinth som skal i ilden.

Bjørn Ousland har skrevet og tegnet om en prinsesse som er i overkant bortskjemt. Denne prinsessen får alt hun vil ha, men en dag blir ønsket litt vel vanskelig å innfri. Hun vil nemlig ha en drage! Alle de tøffeste i landet dukker opp og blir lovet prinsessa (når hun blir gammel nok til å gifte seg) og halve kongeriket. Nå er ikke drager det enkleste å fange, og det må en Askeladden til for å redde dagen.

Datteren min på 7 år, var litt skeptisk først hun så boken. Nå skal det sies at hun er særdeles kresen og tror ikke ting er bra hvis hun har bestemt seg for det motsatte. Helt til jeg får overtalt henne, eller prakket det på henne rettere sagt. Heldigvis for henne har mor en litt bedre kjennskap til hva som vil falle i smak eller ikke, og mine spådommer om boken stemte helt og holdent i forhold til henne. Så hva ble dommen?

Da jeg først leste gjennom boken for meg selv, syntes jeg den var artig og hadde en anderledes vri på slutten som jeg humret litt over. Dette var en bok som virkelig ba om å få bli lest høyt! Utover det syntes jeg den virket litt masete, ikke en bok jeg selv ville likt da jeg var liten, tror jeg. Jeg funderte også litt på om min datter ville takle å lese den selv. Det er store bokstaver og en enkel historie, for ikke å glemme at min datter er en meget god leser. Problemet ligger i at man må tenke litt for å følge rett leseretning. Noen ganger går setningene over begge sider, andre ganger ikke. Når noe sier noe, er det ikke alltid at teksten står i rekkefølge. Jeg som voksen klarer helt fint å se det, det er ikke så lett for en fersk leser.

Etter å ha lest boken høyt for min datter (for den ba jo om det, denne boken), spurte jeg om hun syntes den var fin. "Nei," var svaret. "Huh?" "Den var ikke fin, den var kul, mamma. Men jeg syntes det var litt mye skriking!" Ja, det blir jo endel skriking i denne boken, med en kravstor og bortskjemt prinsesse....

For oss havner denne boken litt midt på treet. Den var morsom, anderledes og kul (selvsagt). Den blir ikke noen favoritt, men den har en liten moral om at det lønner seg ikke å få hva det skal være, det kan gå deg ille og det er ingen som liker bortskjemte prinsesser.Tørre fakta:
Utgitt: 2011
Forlag: Cappelen Damm
Alder: 3-9 år
ISBN:978-82-02-35060-4
Kilder: Anmeldereksemplar fra Cappelen Damm

1 kommentar:

Populære innlegg