torsdag 10. november 2011

Boktema: En helt spesiell leseopplevelse

Denne ukens boktema hos Anette spør som følger om din helt spesielle leseopplevelse. Jeg har en leseopplevelse jeg sent kommer til å glemme. Det var mitt første år som engelskstudent, og det var siste bok som skulle leses før eksamen før jul. Selvsagt så måtte jeg gjøre som alle andre det året og få svineinfluensa. Både min datter og jeg lå rett ut på sofaen med feber, min datter kastet opp hele tiden, mens jeg svimte nesten av hver gang jeg forsøkte å bevege meg rundt i leiligheten. Jeg tenkte jeg fikk jo forsøke å lese denne boken, oddsen var jo at jeg fikk om den på eksamen!

Boken var The Road av Cormac McCarthy, og etter et par sider var jeg solgt. Jeg forsvant inn i dette dystre verdensbildet av jordens og menneskehetens undergang, og det eneste avbruddet jeg hadde i lesingen var da jeg sov litt. Jeg mener å huske at det tok meg en og en halv dag å lese, og jeg kom ut i andre enden med en følelse av å sette pris på det livet jeg har og får lov til og leve. Da jeg måtte ut å lufte hundene ble jeg stående og kikke opp på trærne, i min svimle feberørske, og det føltes som om verden hadde forandret seg litt. Sjokket var stort da jeg gikk ut for å ta bilde av disse trærne og innså at mange av de var hugget ned! Jeg har jo visst at de gjorde det, men da jeg ble minnet om opplevelsen med disse trærne som fikk meg til å føle at jeg virkelig levde, så ble jeg rett og slett litt trist!


Har du ikke lest denne boka sier du? Er du ikke en sart sjel heller? Da er det egentlig bare en ting å gjøre... Den er oversatt til norsk, men jeg vet ikke hvordan oversettelsen er. Jeg tror dette er en bok jeg ville lest på originalspråket, hvis engelsken din er sterk nok. Den har nemlig et så fantastisk og spesielt språk.

3 kommentarer:

  1. For en fantastisk leseopplevelse du har hatt - selv om det nok ikke var det spor fantastisk å være rammet av svineinfluensaen. Tusen takk for at du delte historien med oss :)

    SvarSlett
  2. Nei, svineinfluensaen var ikke så fantastisk. men jeg slapp heldigvis unna alle diskusjonene rundt vaksine og valgte naturmetoden for å bli ferdig med det hele :P

    SvarSlett
  3. Jeg husker den boka veldig godt og følelsen jeg fikk av den etterpå. En meget dyster og mørk leseopplevelse, men jeg elsket hver side!

    SvarSlett

Populære innlegg