torsdag 10. november 2011

Bok på film: Premiere på One Day

Det er en stund siden jeg har hatt anledning til denne spalten, og den kommer en dag for sent, men spiller det noen rolle når den faktisk kommer? Forhåpentligvis er jeg igang med bloggingen som normalt, så neste onsdag er bok på film på plass igjen, forhåpentligvis.


I morgen, fredag, kommer One Day på kino, og jeg gleder meg. Boken ved samme navn (En dag på norsk) av David Nichols er nemlig en av mine favorittbøker. Når en favorittbok kommer på film, så er det selvsagt litt skummelt om den lever opp til forventningene.
Etter kun en dag sammen, den 15. juli 1988, dagen for skoleavslutning med vitnemålutdelelse, starter Emma (Anne Hathaway) og Dexter (Jim Sturgess) på det som skal bli et livslangt vennskap. Hun er en ambisiøs og prinsippfast jente av arbeiderklassen, med et mål om å gjøre jorda til et bedre sted å leve på. Han er den rike sjarmøren, for Dexter er jorda ett sted hvor han skal leke seg til suksess.

Gjennom de kommende to ti-årene i Emma og Dexters liv får vi innblikk i viktige øyeblikk i deres vennskap, satt i scene på en rekke 15. juli-dager de to opplever, enten alene eller sammen. De to gjennomgår gode tider og tøffe kamper, håp og tapte muligheter, latter og tårer.

Et sted på deres felles reise går det opp for dem begge at de de alltid har lett etter, det ligger der rett fremfor dem. Svaret finner de i den ene dagen, tilbake i 1988.
Filmen har fått terningkast 6 hos Film&Kino og terningkast 3 hos VG, BT og FilmMagasinet. Traileren virker lovende, og Anne Hathaway passer inn i bildet jeg hadde av Emma i hodet mitt. Dette er en film jeg MÅ finne tid til å se...

5 kommentarer:

 1. vet du, denne likte jeg ikke.... spennende oppbygging, og hopping i tid, hvordan de langsomt blir kjent og knyttes sammen, og herlige referanser til 80 og 90 tallet.. men slutten??? meningsløs.. totally..

  SvarSlett
 2. For meg var det slutten som nøstet det hele sammen :)

  SvarSlett
 3. Jeg falt ikke heeelt for boken jeg heller. Er en sterk 3er eller svak 4er for min del. Men likte denne traileren. Fikk frysning! Tror jeg kommer til å like filmen:)

  SvarSlett
 4. Jeg har aldri hørt om hverken boka eller filmen, jeg... Men jeg må si jeg elsker hvordan du har et så kult bloggnavn og header som passer med!!

  SvarSlett

Populære innlegg