søndag 27. mars 2011

Smakebit på en søndag: Jeg fatter ikke hvordan hun får det til av Allison Pearson

Da er det på tide å gi dere en smakebit fra en meget fornøyelig bok, men også en ganske realistisk en for oss mødre som stadig havner i tidsklemma. Spesielt i dag, den dagen i året som er så hjerterå at den stjeler en time fra livet ditt! Noe jeg merker ekstra godt, for i natt har jeg stått og bakt kaker til min søsters burstag og kjent meg veldig igjen i Kate Reddy, og jeg skulle gjerne hatt den ekstra timen før jeg er ferdig. Da jeg våknet i dag, tok jeg meg i å telle minuttene frem til jeg skal dra, og lure på hvordan jeg best skal få alt i boks.

Her er smakebiten, før jeg sier noe mer...

Dette er fra aller første avsnitt:

"Kl. 01.37:            Hvordan havnet jeg her? Kan noen vennligst fortelle meg det? Jeg mener ikke på dette kjøkkenet, men i dette livet. Det er morgenen før julekonserten på skolen, og jeg slår på fruktterter. Nei, la oss være tydelige nå, jeg trykker på fruktterter, noe som alt i alt er en mer krevende og subtil prosess."
Og sånn kan det gå når du skal jukse med en kake, slik at den skal se hjemmelaget og ikke kjøpt ut :)

Boken handler altså om Kate Reddy. Hun er tobarnsmor og vellykket fondsforvalter i London som gjerne vil lykkes med alt, hvor hun teller sekunder i stedet for kalorier, og hesblesende forsøker å holde fasaden oppe. Masse humor og selvironi gjør dette til en morsom og ærlig bok. Mer kommer når jeg er ferdig med å lese den...

Den utfordringen kommer fra Ladybug, og du kan lese mer om den på siden hennes, og se flere spennende smakebiter der.

3 kommentarer:

  1. Det er så man kan kjenne seg igjen ja, rent bortsett fra at jeg aldri hadde turt å prøve meg på en kakesvindel he he.

    SvarSlett
  2. Den boka er skikkelig morsom. Forfatteren vet å hekte leserne fra første side.

    SvarSlett
  3. Høres ut som en morsom bok, den må jeg få lest en gang:)

    SvarSlett

Populære innlegg