fredag 25. mars 2011

Bokanmeldelse: "Grave Secret" av Charlaine Harris


Endelig ferdig med Harper Connelly! Det var egentlig en lettelse å bli ferdig med den siste boken, for jeg kan ikke påstå at fru Harris helt har laget et mesterverk ut av avslutningen om jenta som kan finne døde mennesker.

Handlingen dreier seg altså om Harper Connelly, og ”broren” Tolliver Lang. Det mest korrekte er jo å si stebroren, men gjennom hele boken omtales han som broren (noe som tilslutt blir ganske irriterende, men mer om det senere). Da Harper var tenåring (mener å huske at hun var 15 år gammel, men ble plutselig usikker) ble hun truffet av lynet mens hun var på badet. Etter denne hendelsen har hun fått evnen til å finne døde mennesker og se hva som skjedde de siste sekundene da personen døde. Dette er selvfølgelig ganske tøft å takle, det finnes mange døde gravlagt overalt, mange fra veldig gammel tid, for ikke å glemme all den grusomme informasjonen Harper får inn rundt de forskjellige dødsfallene. Men, hun har nå gjort dette til en karriere og reiser rundt i USA sammen med Tolliver. De havner stadig i situasjoner, ikke alle er like glade over informasjonen de finner, og de er nok av mysterier man må løse (og som hovedpersonene stadig vekk ender opp med å løse selv).

Siden dette er en anmeldelse av den siste boken, tenkte jeg at jeg skulle raskt gå gjennom de andre bøkene først. Jeg likte de andre bokene, de var av type enkel underholdning i en travel hverdag.

Her er hva jeg har skrevet om de tidligere bøkene på Goodreads:

Bok 1 Grave Sight
“I really liked most of this book, except for the ending. The end felt mostly like a cheap crime of some sort. I have read all the books about Sookie Stackhose, but I must say that I liked Charlaine Harris' writing better in this book.” 3/5 stjerner.

Bok 2 Grave Surprise
Her har jeg tydeligvis ikke skrevet noe om boken tidligere, men gitt den 4/5 stjerner. Dette var del den mest spennende boken. Harper og Tolliver har fått i oppdrag å undersøke flere graver ved et college, foran en skoleklasse som ønsker å teste evnene hennes. Overraskelsen er derimot stor da hun finner et ekstra lik i den ene graven, og fra der av baller det raskt på seg.

Bok 3 An Ice cold Grave
” ** spoiler alert ** The Harper Connelly Mysteries is an easy read. For me, these books are perfect to read when I am out travelling and there are a lot of distractions around me. So with an six hour train ride in front of me, this was a good choice.

I have read many reviews here on goodreads, and several people are chocked that Harper and Tolliver ends up together. Well, I was not surprised. I guessed it would happen already in the first book. And it was OK, but I didn't really like the way Charlaine wro
...moreThe Harper Connelly Mysteries is an easy read. For me, these books are perfect to read when I am out travelling and there are a lot of distractions around me. So with an six hour train ride in front of me, this was a good choice.

I have read many reviews here on goodreads, and several people are chocked that Harper and Tolliver ends up together. Well, I was not surprised. I guessed it would happen already in the first book. And it was OK, but I didn't really like the way Charlaine wrote it. It was too grafic for me. Not that all those words is something that bothers me usually, but I just don't think that it was the right words here.

There were some loose ends in the book. What did really happen to Xylda, and was she really killed or not (the person in the room could have put something in her IV without her noticing). And Harris builds the story towards the fact that Manfred is in danger, but then it just disappears (well, it is suddenly Harper that is in serious danger), but it I would like a better end to that part of the story.

But all in all, great and easy entertainment.” 3/5 stjerner.

Så over til siste boken, som det jo EGENTLIG skulle handle om! For en skuffelse. Min første reaksjon var at det var deilig å komme tilbake, men jeg hadde jo helt glemt Charlaine Harris’ evige hang til å repetere om at og om at i det uendelige. Ja, vi vet at de har hatt det tøft oppveksten, med foreldre som ikke kunne ta seg av dem pga. narkotikamisbruk. Og det hjelper ikke at mye av denne boken handler om fortiden, det finnes grenser for hvor mye sutring jeg gidder å høre om det som har skjedd! I begynnelsen kommer Harper veldig dårlig ut av det, og jeg sitter og tenker på karakterutvikling, det hadde vært på tide nå. heldigvis skjerper hun seg litt utover, men ikke så mye. Det skjer heller ikke så mye i denne boken, og jeg tvinger meg egentlig videre, i stedet for å hive meg over neste bok i bunken, som jeg gleder meg til å komme i gang med. Slutten hadde et par artige ’twists’ (hvor er de gode, norske ordene når du trenger de?). Men, du får svar på som skjedde med søsteren til Harper, Cameron, i denne boken, noe som har vært gjennomgangstema gjennom alle bøkene. Utover det, så kunne jeg klart meg uten disse dagene med lesing. Og når forfatteren bruker de siste avsnittene med å ramse opp hva som hender videre med karakterene, så trekker jeg et langt gjesp, og ser frem til å lukke boken en gang for alle... 

En liten smakebit fra begynnelsen av boka:Så vil jeg anbefale bøkene? Liker du andre bøker skrevet av Charlaine Harris, og synes det er deilig med litt enkel underholdning i ny og ne, så vil du sikkert like disse også. Om du velger å lese siste boken også er opp til deg...

4 kommentarer:

 1. Har aldri lest den serien, men virker spennende:)

  SvarSlett
 2. Jeg er veldig glad i True Blood serien hennes, og har vært nysgjerrig på denne en stund. Men jeg tror kanskje jeg drøyer den litt :-)

  SvarSlett
 3. å ja,hun kan å lage resymeer..... har lest et par av disse, i trueblood, nær sagt blod rus, og hun er ikke i nærheten i denne serien.Tidtrøyte.Det er det... Bror my ass..den overgangen ble litt drøy for meg,.......

  Takke meg til Bill,Sam og Eric....

  SvarSlett
 4. Det ble ingen overgang for meg, for det lå i kortene helt fra begynnelsen ;)

  SvarSlett

Populære innlegg