onsdag 23. mars 2011

Noen ganger er det kjipt med slunken lommebok og skrapa bankkonto!

Jepp, akkurat for øyeblikket er jeg litt fattiglapp. Regningsbunken krever mer enn jeg kan bidra med, og jeg teller på fingrene hver gang kortet skal trekkes: Hva det blir til middag og hvor langt jeg kan kjøre med bilen før tanken er like tom som banken? Men det er ikke det verste akkurat nå! Neida, akkurat nå, årets første måneder har slengt lisenser, årsavgifter og heftige strømregninger etter meg, da finner jeg haugevis med billige bøker som jeg kunne presset inn i bokhylla (som er en av de tingene her i huset som ikke er tomme).CDON har 12-års jubileum, og har salg. Bokklubben har 50-års jubileum og har salg. Tanum hadde flere bøker jeg ønsker meg veldig billig (OK, så er engelsk pocket alltid billig da). Bokklubben-salget snublet jeg vel strengt tatt over for en stund siden, la inn en bestilling, og gjorde ikke noe mer med det, trodde jeg. Men, så har jeg visst gjort et eller annet i et svakt øyeblikk. Jeg tror jeg kan erindre et og annet hvis jeg tenker ekstra hardt, og beviset kom i posten i dag. "Moby-Dick" til 50 kroner (bra pris per side, eller per kilo for den saks skyld, for den var tung), og "Et rom med utsikt" for 69kroner. Når det gjelder sistnevnte, var det nok ungpikeromantikeren som slo inn, elsket filmen da jeg var ung...

Så hva gjør man da... Lever på havregrøt et par uker, eller motstår fristelsen? Jeg hater havregrøt. Har alltid hatet det, men det ble ikke bedre da en gutt i heimkunnskapen på barneskolen pratet om slim da jeg var nødt til å spise det (og vi var nødt til å spise det vil laget den gangen). Men hater jeg havregrøt nok tro?

2 kommentarer:

  1. He he veldig fint skrevet:) Jeg derimot elsker havregrøt med melk på, spiser det hver dag omtrent, til frokost da og ikke middag he he:) Ja er kjedelig da man har lite penger. Heldigvis leier jeg og betaler kun en sum i måneden, strøm inkludert. Jeg har ikke bil, men i stede går det en del penger til førerkortet. Blir godt å bli ferdig med det!:)

    SvarSlett
  2. Det er så typisk! Jeg finner alltid masse bøker jeg har lyst på når lommeboka er heller slunken!:-)
    Kjempefin blogg du har, forresten! Mye spennende!

    SvarSlett

Populære innlegg