søndag 19. mai 2013

En smakebit på en søndag: Svindel og multelikør av Catharina Ingelman-Sundberg


Her kommer en liten smakebit fra boken jeg leser om dagen. Det er en bok jeg har lånt på biblioteket, men jeg har brukt lenger tid enn forventet på den. Det er en feelgood roman med et ganske lavt tempo, det skal litt til for å lese mange sider i ett strekk! Så jeg er veldig fornøyd med litt ekstra fridager som gjorde at boken som måtte leveres på biblioteket nå (med ventetid, slik at jeg ikke kunne forlenge lånet), fikk noen ekstra dager på seg! Med en god innsats i kveld om litt i morgen, så skal en ikke se bort fra at boken ligger og venter på personalet tirsdag morgen, ferdig lest.

Svindel og multelikør handler om en vennegjeng som bor på gamlehjemmet Diamanten. Her er det ingen luksus å spore, og fortsatt er det stadige nedskjæringer. Når Märtha ser et program fra et fengsel, finner de ut at de vil få det bedre der. Derfor planlegger de en kriminell karriere sammen, for å få et bedre sted å bo.

"Så barna mine kommer til å respektere meg fordi jeg stjeler sånn som Robin Hood? Men Robin Hood og oppbevaringsbokser for verdisaker på Grand Hotel er ikke helt det samme."
s. 66
Ha en fin uke alle sammen. Selv om værmeldingen sier regn, får vi leve litt på den varme og flotte helgen vi har hatt. Jeg gjorde et forsøk på å lese ute i går, men det ble for varmt for en stakkars kropp som ikke har fått den gradvise tilvenningen til det varme været...  Med regnevær ute blir det i allefall mye mer lesing, noe som er bra for en som henger alvorlig etter med den planlagte lesebunken for mai...

For flere smakebiter, ta en tur innom bokbloggen Flukten fra virkeligheten. Der kan du også se hvordan du selv kan delta.

7 kommentarer:

 1. En morsom smakebit! Denne boken står i hyllen min og jeg ser at jeg snart må få lest den! :-)

  SvarSlett
 2. Takk for morsom smakebit!:) Gleder meg til å lese denne, har den liggende til å kose meg med:) Ønsker deg en flott søndagskveld!:)

  SvarSlett
 3. Fint med slike bøker når en har lest alt for mange tøffe krimbøker etter hverandre!

  SvarSlett
 4. Har lest denne, og enig i at drivet og tempoet ikke akkurat raser avgårde, men den er litt mosrom og litt spennende å slutten.:)

  SvarSlett
 5. Denne boken har jeg hørt skal være morsom, artig smakebit i alle fall :)

  SvarSlett
 6. Den här är jag lite nyfiken på, men jag är rädd att den är ungefär likadan som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Den gillade jag inte alls :)

  SvarSlett
 7. Denne boken leste jeg i januar og syns den var helt grei. Gleder meg til å lese omtalen din :)

  SvarSlett

Populære innlegg