mandag 6. mai 2013

En smakebit på en søndag: Nattens sirkus av Erin Morgenstern


I dag har jeg nytt solen ute sammen med hunder og gode treningsvenner. Det er så deilig å kjenne solen varmer i kroppen og følelsen av å sitte i grasset er vidunderlig. Når man atpåtil får en varm og god klem fra en prikkete venn, må dagen sies å være komplett!

Foto: Anniken Jensen

Boken jeg leser er en bok det ikke var meningen å starte på! Det er en bok jeg har hatt lyst til å lese veldig lenge, og nå jeg hadde bursdag nylig var plutselig ingen argumenter gode nok. Boken ble med meg hjem og påbegynt, for ikke å glemme at den ble lest til langt på natt. Dette var bok for meg, akkurat slik jeg hadde trodd hele tiden. Så hva betyr vel det om jeg har fått en sprekk i månedens leseplaner allerede?

Boken handler om et sirkus som plutselig dukker opp, og som kun holder åpent om natten. Den handler om to unge mennesker som har blitt trent til å kjempe en kamp seg i mellom, en kamp innvolvert magi og illusjoner. Det kan kun være en vinner, men hva når de to kjempende faller for hverandre? Smakebiten min kommer fra første side.
Sirkuset kommer uanmeldt.
   Uten forutgående avertering, uten plakater på lyktestolper eller oppslagstavler i sentrum, uten omtaler eller notiser i lokale aviser. Det bare er der, mens i går var det ikke der.
 Jeg er over halvveis i boken nå, og jeg synes det er plagsomt å måtte skilles fra den hele tiden. Da jeg leste i den i lunsjen på fredag, vurderte jeg å droppe og gå tilbake til jobben. Jeg vet ikke hvor populær jeg hadde blitt, men det var hardt å slite seg vekk fra den!

10 kommentarer:

 1. Nattens sirkus er så fasinerende, drømmende og uimotståelig... :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Meget godt beskrevet. Jeg endte opp med å stoppe på vei hjem, i en skogkant, og sitte å lese i 45 minutter i sola :) Den som kunne lese non stop!

   Slett
 2. For en nydelig hund!
  Denne står på leselisten min allerede ser jeg, men jeg skiftet over fra engelsk til norsk nå :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Et lite tips: Hold deg til engelsk ;) Den norske oversettelsen har endel grove feil i setninger og ellers litt skrivefeil dessverre! Det ødelegger litt for en meget god bok...

   Slett
 3. Ja, den här har legat på önskelistan ett bra tag nu :)

  SvarSlett
 4. Husker jeg ønsket meg en dalmatiner da jeg var liten :)
  Boken har jeg vært nysgjerrig på, og er den slik som du sier ser jeg ikke annet enn at den nå må havne rett på leselisten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dalmatineren min er et resultat av et slikt langvarig ønske ;)

   Putt boken rett på ønskelisten! Jeg skal straks krype opp i sofaen og fullføre den :)

   Slett
  2. Få ting er så herlige som et ønske som blir oppfylt :)
   Jepp - den er der nå.

   Slett
 5. Nydelig hund. :)

  Nattens sirkus har stått i hylla mi en god stund, burde kanskje ta den ned og lese den snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja, den bør nok leses snart! fare for at denne boken her havner på ti på topp på slutten av året!

   Slett

Populære innlegg