søndag 8. april 2012

Smakebit på en søndag: Menneskefluene av Hans Olav Lahlum


Etter en meget travel tid og en påfølgende sløv påske, så er det på tide å puste litt liv i bloggen igjen. Jeg starter med denne søndagens smakebit (og så er det bare å bite tennene sammen og få skrevet omtaler av bunken som ligger på skrivebordet mitt og venter). I regi av bokbloggen Flukten fra virkeligheten, deler jeg herved en liten smakebit fra påskekrimen for øyeblikket her i huset. Jeg begynte akkurat på boken og her er et avsnitt fra side 18:
Før jeg forlot henne, spurte jeg vaktmesterkonen om hun fra sin post skulle ha merket seg noe spesielt i timene før mordet. "Det er en ting jeg stusser veldig over, da," svarte hun og reiste seg. Hun signaliserte at jeg skulle følge etter henne inn på et lite bakrom. På bordet der lå en stor blå regnfrakk med hette og et rødt skjerf.
Hmmm.... Ja, nå kan en lure på hvor regnfrakken kom fra! Jeg har veldig sansen for skrivestilen til Lahlum. Det er akkurat som om jeg hører stemmen til en detektiv fra en gammel sort/hvit film som forteller i bakgrunnen. Det er et ryddig og rent språk, uten masse overflødigheter. Jeg håper at boken avslutter påsken på en god måte.


11 kommentarer:

 1. Tusen takk for smakebiten:-) Har enda tilgode å lese noe av forfatteren, men nå du gjorde meg nysgjerrig så denne må herved på MÅ-Lese listen. Ha en fortsatt fin Påske:-)

  SvarSlett
 2. Takk for smakebiten, Anja! Jeg kan nesten høre Lahlum selv lese fra boken :-)

  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hører han lese jeg også. Nå skal det sies at jeg var på et foredrag med han for et par måneder siden, hvor han leste noen sider fra boken, så det bidrar nok litt det også, men merker tydelig at han er tilstede i historien :)

   Slett
 3. Fin smakebit, ble nyskjerrig:)Kos deg masse videre:)

  SvarSlett
 4. En bra smakebit. Jeg stod faktisk og lurte på om jeg skulle kjøpe denne boka for noen dager siden, men forfatteren er så langt ukjent for meg. Kanskje jeg burde se om de fortsatt har den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det burde du gjøre :) Jeg har ikke kommet så langt ennå, men liker veldig godt det han skriver. Dette er krim som heller mer mot Agatha Christie enn mot mer moderne krim...

   Slett
 5. Hadde store planer om å lese Lahlum i påsken, men tiden har ikke strukket helt til. Gleder meg til jeg kan gå i gang med disse etter hvert,

  SvarSlett
 6. Takk for smakebit. Har boka ulest i hylla. Kommer vel til å ta den frem om ikke altfor lenge:)

  SvarSlett
 7. lott smakebit - og boka er en av mine krimfavoritter :)
  God påske!
  Pia

  SvarSlett
 8. Høres ut som du får en spennende avslutning på påsken :)

  SvarSlett
 9. Jeg er ordentlig nysgjerrig på Lahlums bøker, så jeg gleder meg veldig til å lese din omtale av boken :D

  SvarSlett

Populære innlegg