lørdag 28. april 2012

Bokomtale: Envy av J.R. Ward


Bok nummer 3 i Falling Angels-serien er fordøyd med hud og hår, tøffe biker-engler, demoner og røft språk. En liten godbit i kategorien guilty pleasure for voksne. Her kan du lese hva jeg har skrevet om de forrige bøkene.
Officers DelVecchio and Reilly are aided in their hunt for a serial killer by a mysterious stranger enlisted to save the soul of the killer's latest victim, which is hovering between heaven and hell. The battle lines between good and evil are drawn--and the price may be nothing less than total damnation.
Thomas "Veck" DelVecchio kommer opprinnelig fra J.R. Wards andre bokserie, Den sorte Dolks Brorskap. Han er sønn av en seriemorder, og er livredd for at den arven også skal ligge i han. Boken starter med at Veck, i sin jakt på en seriemorder, plutselig befinner seg i en situasjon hvor nevnte seriemorder ligger foran han, stygt lemlestet, mens Veck ikke kan huske noe av det som har skjedd. Er det han som har gjort dette? Internetterforskeren Sophia Reily blir satt på saken, og hun konkluderer raskt med at Veck er uskyldig. Samtidig slår det raskt en gnister mellom de to. Ikke hjelper det når de blir satt til å etterforske gamle saker sammen. Det de ikke vet at Devina, en ond demon, er ute etter Veck, og det er her englene kommer inn i bildet.

Serien handler om kampen mellom det ode og det onde, og verdens fremtid. Jim Heron er valgt som en forkjemper for både det gode og onde, mens demonen Devina jobber for de gode og Jims medhjelpere, de falne englene, jobber for den gode siden. Heldigvis er Jim på sine medhjelperes side, selv om dette ikke bare er enkelt med tanke på alt djevelskapen Devina finner på underveis.

Det jeg liker best med disse bøkene er den skarpe humoren, jeg har tatt meg selv i å flire godt flere ganger:
Pulling them open and finding a lot of shelf space and nothing more, he wondered exactly what grocery fairy he thought had magically come and delivered food. Then again he could just throw some ketchup on a piza box and chow down. Probably good for his fiber intake. Yum.
Dette er den svakeste boken i serien så langt, og jeg håper inderlig at forfatteren ikke har planer om å følge samme oppskriften gjennom hele serien. Gjør hun det, mister hun meg etterhvert er jeg redd. Heldigvis kan det lille hintet vi har fått for neste bok gi meg håp om at det ikke er tilfelle.


Tørre fakta:
Utgitt: 2011
Forlag: New American Library
Sideantall: 464 sider (pocket)
ISBN:978-0-451-22945-8
Kilder: Kjøpt

1 kommentar:

  1. Tøft! Jeg elsker bøkene til Ward, men har ikke lest noe av denne serien enda, så takk for tipset :D

    SvarSlett

Populære innlegg