søndag 28. september 2014

En smakebit på en søndag: "A Clash of Kings" av George R.R. Martin


Dette innlegget kommer egentlig en uke for sent. Jeg begynte på det forrige sndag, og så kokte det helt bort. Men siden det er like aktuelt denne helgen å dele en smakebit fra samme bok, så lar jeg det stå til...

Jeg har i en evighet lest samme bok. Faktisk så begynte jeg på den mens jeg var på Tenerife i våres. Jeg har lest et par bøker innimellom som et avbrekk, men det varer og rekker før jeg når slutten. Boken er bra den, den er bare så tykk og jeg har så lite tid til å sette meg ned og kose meg med den. Det blir en side her, to der, en sjelden gang et helt kapittel. Nå begynner jeg seriøst å bli skikkelig lei hele mursteinen, så jeg har bestemt meg for å sette meg ned en dag og jafse over de siste hundre sidene. Det er så mye annet spennende lesesnadder som lokker, at det er sannelig på tide.


Boken det er snakk om, er den andre boken i Game of Thrones serien, A Clash of Kings. George R. R. Martin skriver helt utrolig fascinerende, men det er mange å holde styr på, og med slik lesing jeg har bedrevet, hender det at jeg går litt i surr.
"The heads never lacked for attendants. The carrion crows wheeled about the gatehouse in raceous unkindness and quarreled upon the ramparts over every eye, screaming and cawing at each other and taking to the air whenever a sentry passed along the battlements."
Denne hyggelige smakebiten kommer fra side 885.

Ellers hadde vi planlagt ridetur med piknikk, min datter og jeg. Problemet var bare at plutselig gikk finværet over og ble til regn. Vi ventet og ventet, men tilslutt måtte vi bare la det stå til.


Et stykk våt hest får stell før turen.

Et stykk like våt hest etter tur...

En liten våt rusk fikk også komme inn.

Piknikk skulle det bli. Boller og kakao på søplekasse duger det også,
i stedet for ute i den mørke og våte skogen...

Rampejentene diskuterer hvem som skal få resten av bolla (hesten vant).

Ha en fortsatt god helg alle sammen! For flere smakebiter, ta en tur innom bloggen Flukten fra virkeligheten. Kanskje plukker du opp noen spennende lesetips?

7 kommentarer:

 1. Lenge siden jeg har sett deg her inne..Hyggelig å ha deg tilbake i Blogglandia. Takk for smakebiten.:) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner meg så igjen i det å ha en murstein (eller egentlig hvilken som helst bok) som man bare ikke blir ferdig med. Jeg har en liggende som jeg har lest en side da og en side da og jeg tenker at det er ikke så mange sider igjen og jeg burde kunne lese dem i et jafs :-) Så nå skal jeg gjøre som deg og sette meg ned med den!
  PS: Det var nydelige hester!

  SvarSlett
 3. Någon gång ska jag läsa de där böckerna, men jag väntar tills alla är färdigskrivna :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. For meg tar det så lang tid å bli ferdig, at mest sannsynlig er de ferdigskrevet når jeg har kommet så langt ;)

   Slett
 4. Tack för smakbiten. Den där boken läste jag i augusti och det tog sin tid...

  SvarSlett

Populære innlegg